Kuva: Shutterstock

Nainen halvaantui tehdessään vatsarutistuksia - joutui opettelemaan kävelemisen uudelleen

22.02.2018 15:45 - Senja Rapila

Brasilialainen nainen toipui uskomattomattomalla tavalla onnettomuudesta, jonka takia hän halvaantui kaulasta alaspäin.

Marcelle Mancuso on täysin normaali 23-vuotias nuori nainen, joka harrastaa aktiivisesti kuntosalilla käymistä. Vuoden 2016 tammikuussa hän kuitenkin koki kauhun hetken, kun hän teki kuntosalilla personal trainerin ohjaamana vatsalihasliikkeitä ylösalaisin leuanvetotangon varassa.

Hän kertoo SWNS-sivuston haastattelussa, että yhtäkkiä hihna, joka piti naisen jalat kiinni rangossa, petti, ja Mancuso tippui maahan pää edellä.

- Personal trainerini ei saanut pidettyä minusta kiinni. Tipuin maahan pää edellä ja menetin välittömästi koko kroppani kontrollin. Diagnoosini oli neliraajahalvaus. Lääkärit eivät tienneet, pystyisinkö enää ikinä kävelemään, hän kertoo.

Lääkärit tekivät kaikkensa korjatakseen tapahtunet vauriot, mutta eivät siltikään olleet varmoja siitä, millainen Mancuson tulevaisuus tulisi olemaan.

Ihme tapahtui kuitenkin kolme päivää myöhemmin tapaturmasta: hän pystyi jo liikutella sormiaan ja varpaitaan. Viikon päästä hän nousi ensimmäistä kertaa avustuksella seisomaan. Tämän jälkeen hän opetteli uudelleen kävelemään.

- Annoin parhaani joka päivä fysioterapiassa. Ajattelin, että jos en pystyisi enää liikkumaan, se ei olisi minun syyni. Se olisi kohtaloni. Olin valmis taistelemaan viimeiseen asti.

Viiden kuukauden päästä onnettomuuden tapahtumisesta Mancuso käveli jo ilman pyörtymisen tunnetta. Kuuden kuukauden jälkeen hän pystyi jo kävellä normaalisti, ilman että jalat huojuisivat.

Miltei koko elämän muuttaneesta onnettomuudesta huolimatta 23-vuotias Mancuso on alkanut parantumisensa jälkeen käymään jäleen salilla. Hän kertoo, että halusi jakaa tarinansa maailmalle, jotta pystyisi antamaan vertaistukea samankaltaisten vaurioiden kanssa kamppaileville.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Uusi kauneusleikkaustrendi hämmentää - nyt katse kiinnitetään napaan

Kilpailut

Uusimmat