Kuva: Fotolia

Etsitkö hääpukua? Pidä mielessä muutama seikka ennen pukukauppaan astelemista

10.01.2018 18:30 - Katariina Auvinen

Muista mennä avoimin mielin sovittamaan pukuja.

Hääjuhla on päivä, jota valmistellaan joskus useampi vuosi. Useimmiten vieraiden katseet kiinnittyvät erityisesti morsiameen ja hänen pukuunsa. Näin ollen moni nainen saattaa kokea stressiä sen täydellisen ja juuri oikean hääpuvun metsästyksen keskellä. 

Cosmopolitan-julkaisu on listannut seikat, jotka jokaisen morsiamen olisi hyvä ottaa huomioon ennen pukukaupoille suuntaamista. 

1. Muista, että jokaisen matka on erilainen 
Moni morsian odottaa sitä taianomaista tunnetta, jonka uskotaan ilmestyvän siinä vaiheessa, kun oikea puku on päällä. Totuus on, että tällaista tunnetta ei välttämättä synny, koska jokainen morsian on erilainen. Jos ystäväsi osti ensimmäisen sovittamansa mekon voi olla, että sinä taas joudut kokeilemaan enemmän mekkoja. Älä luovuta, jos sinusta tuntuu, ettet heti löydä mieleistä. 

2. Valmistaudu 
Katsele netistä mekkoja, joista pidät ja mitä toivot mekostasi löytävän. Tämä auttaa pukukaupan henkilökuntaa myös hahmottamaan sinun makuasi ja mieltymyksiäsi. Mene kuitenkin avoimin mielin. Nyt sinulla on mahdollisuus kokeilla niitäkin asuja, mitä et ensiksi mieltäisi aivan tyylillesi sopivaksi. 

(kuva: Valmistaja)

3. Aseta budjetti
Hääpukuihin saa uppoamaan tuhansia euroja, joten budjetin määritteleminen on avainasemassa. Kuinka paljon olet valmis panostamaan hääpäivän mekkoon? 

4. Mene sovitukseen avoimin mielin
Vaikka olisit katsonut jo täydellisen hääpuvun netistä, ole silti avoimin mielin. Anna myös itsellesi aikaa miettiä rauhassa valintapäätöstä. Sinun ei ole pakko ostaa heti ensimmäisestä paikasta pukua. Pue sovitukseen sellaiset alusvaatteet, joita ajattelet pitäväsi hääpäivänä. Ota myös kuvat puvuista, jotta voit miettiä rauhassa. 

Lue myös: Kaikkien aikojen härskein hääpuku? Katso kuvat asusta, joka ei peittele mitään

Lähde: Cosmopolitan 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat