Kuva: Instagram

Instagram poisti kuvan palvelusta lapsen epämuodostuman takia - aiheutti someraivon

06.11.2017 20:15 - Senja Rapila - Luettu 838 kertaa

Aina kun äiti julkaisee kuvan pojastaan ilman tekosilmää, useat Instagram-käyttäjät ilmiantavat kuvan.

12-vuotiaiden kaksosten äiti Charlie Beswick, 36, ei koskaan kuvitellut, että jos hän lisäisi kuvan pojastaan Instagramiin, se poistettaisiin. Beswick kertoo karusta kokemuksestaan avoimesti sosiaalisessa mediassa.

Harrylla, 12, on Goldenharin oireyhtymä, jolle ominaista ovat epämuodostumat kasvojen, silmien, korvien ja selkärangan alueella. Tämän vuoksi Harry ei näytä aivan tavalliselta 12-vuotiaalta. Hän on myös autistinen, eikä puhu. Harryn kaksoisveli Oliver on kuitenkin täysin terve poika.

Kaksosten äiti Charlie pitää perheblogia netissä ja on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa: Twitterissä ja Instagramissa. Hän haluaa levittää tietoutta erilaisen perheen arjesta. 

Charlie kertoo Unilad-sivustolle, että silloin kun hän liittyi Instagramiin, odotettavasti nimittely ja haukkuminen alkoi välittömästi. Hän kertoo myös, että joutuu poistamaan säännöllisesti kommentteja sosiaalisesta mediasta niiden sävyn vuoksi. 

Aiemmin tänä vuonna Charlie kertoo lisänneensä kuvan pojistaan Instagramiin, missä Harrylla ei ollut tekosilmäänsä. Jälleen kerran joku Instagram-käyttäjä ilmiantoi kuvan ylläpidolle, jonka jälkeen tuli yllättävä päätös: Instagramin moderaattorit poistivat kuvan palvelusta yleisten sääntöjen verukkeella.

"Ei ole koskaan hyväksyttävää rohkaista väkivaltaan tai hyökkäämään ketään kohtaan heidän rotunsa, etnisyytensä, kansalaisuutensa, sukupuolensa, seksuaalisen suuntautumisensa, uskontonsa, sairautensa tai vammansa vuoksi... Kunnioita kaikkia Instagramissa...", menee Unilad-sivuston mukaan pätkä säännöstä, johon Instagram oli vedonnut.

Kaksosten äiti oli ymmärrettävästi poissa tolaltaan ja aloitti Twitterissä kampanjan asian puolesta. Tuhannet ihmiset puolustivat Charlieta ja tämän poikia sosiaalisessa mediassa. Lopulta kuva saatiin palautettua takaisin Instagramiin ja Instagram pahoitteli kuvan poistamista, vedoten virheeseen:

(kuva: Charlie Beswick / Our Altered Life)

"Instagram lopulta pahoitteli kaikkea tapahtunutta mielipahaa. Toivon, että he ovat ottaneet opikseen. Olisin arvostanut julkista anteeksipyyntöä, jotta nekin, jotka ovat meitä tukeneet, olisivat nähneet sen. Sähköpostianteeksipyyntö on kuitenkin parempi kuin ei mitään", Charlie kirjoittaa.

Pääset tutustumaan perheen Instagram-profiiliin täällä.

Lähde: Unilad

Lue myös: Harvinainen kehityshäiriö: Sari on 24-vuotias, mutta näyttää taaperolta

Lue myös: 16-vuotias nuori nainen näytti viisikymppiseltä harvinaisen sairauden takia - leikkaus auttoi

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat