Kuva: Fotolia

Nainen lukitsi huulensa rajulla lävistyksellä - katso kuva, joka saa olon epämukavaksi

05.11.2017 16:15 - Iiro Myllymäki

Taiteilija ottaa kuvallaan kantaa #MeToo-kampanjaan.

#MeToo-ilmiö on ollut viime aikojen suurimpia puheenaiheita. Naiset ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta käyttäen tarinoitaan kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta. Innoitteensa #MeToo-kampanja sai Hollywood-tuottaja Harvey Weinsteinia kohtaan esitetyistä lukuisista ahdistelu- ja raiskaussyytöksistä.

Kampanja on kerännyt paljon kiitosta siitä, miten se on nostanut usein piiloon jäävän aiheen kaikkien tietoisuuteen huolestuttavassa laajuudessaan. Sitä on kuitenkin myös kritisoitu. Jotkut ovat pohtineet, onko kampanja asettanut naisille liikaa paineita tuoda julki arkaluontoisia kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa.

Kampanjan aiheuttamat monenlaiset tunteet ovat innoittaneet kanadalaista taiteilijaa Gab Boisia julkaisemaan herättelevän kuvan Instagram-tilillään. Kuvassa naisen huulet on lukittu kahden rengaslävistyksen ja lukon avulla. "Näin pidän salaisuuteni turvassa", nainen on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Voit katsoa kuvan alta tai tästä linkistä.

- Sain idean tähän silloin, kun monet puhuivat ahdistelijoistaan sosiaalisessa mediassa. Vaikka olinkin ylpeä siitä, että he avautuivat asiasta, en pystynyt ohittamaan omaa pelon tunnettani, joka tuli kun mietin puhuvani omista häirintäkokemuksistani, Bois kertoo Popsugar-sivustolle.

Bois halusi saada kuvan katsojille epämukavan olon. Todellisuudessa hän makasi selällään kuvaa ottaessaan, joten lukko ei päässyt painamaan naisen huulia kivuliaasti. Kuva on kerännyt Instagramissa jo noin 7000 tykkäystä.

Lue myös: #MeToo -kampanja herätti miehet sosiaalisessa mediassa: "Olen tehnyt asioita, mitä häpeän"

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat