Kuva: Fotolia

Lentokenttä jouduttiin sulkemaan - hylje otti aurinkoa keskellä kiitorataa

30.10.2017 15:45 - Katariina Auvinen

Alaskalaisella lentokentällä oli hieman erikoisempi ongelma.

Yleensä lento viivästyy, jos lentokoneessa on esimerkiksi tekninen ongelma tai sää on huono. Harvemmin syypää lentojen viivästymiseen on kuitenkaan ihka elävä hylje, mutta Alaskassa näin pääsi käymään.

Alaskan pohjoisosassa sijaitseva Wiley Post-Will Rogers Memorial -lentokenttä joutui sulkemaan kaiken lentoliikenteessä, kun työntekijät havaitsivat erikoisen auringonottajan keskellä kiitorataa. Kiitoradalla lämmitteli nimittäin hylje. Mistään pienestä eläimestä ei ollut kyse, vaan kiitoradalla käyskenteli yli 200 kiloa painava eläin. 

Lentokenttä sijaitsee vajaan 200 metrin päässä merestä, joten ei ollut vaikea arvata, mistä eläin on löytänyt paikalle. Toisaalta kyseisellä lentokentällä ei ole ikinä ollut onhelmaa hylkeistä. Eläimet eivät myöskään liiku erityisen nopeasti maalla, joten tämä yksilö on saanut tehdä kovasti töitä lyllertääkseen paikan päälle.

Lentokentän henkilökunnan täytyi kutsua paikalle eläinsuojeluviranomaiset, jotka kävivät poistamassa hylkeen kiitoradalta. Viranomaiset kertoivat, että eläin on mitä luultavimmin tullut auringon lämmittämälle tummalle asfaltille. 

Valitettavasti tämä eläin sai kuitenkin etsiä toisen lämmittelypaikan, jotta lentoliikenne saatiin avattua. 

Lue myös: Äiti sai vihat päällensä laskiessaan vauvan lentokentän lattialle - puolustaa tekoaan

Lähde: UNILAD

Kilpailut

Uusimmat