Mallikaunottaren karvaiset sääret varastivat huomion lenkkarimainoksessa - johti raiskausuhkauksiin

07.10.2017 17:15 - Iiro Myllymäki

Arvida Byström tunnetaan kotimaassaan sukupuolistereotypioiden kyseenalaistamisesta.

Ruotsalaismalli ja valokuvaaja Arvida Byström poseeraa Adidaksen Superstar-lenkkareiden uudessa mainoskampanjassa. Byström tunnetaan kotimaassaan sukupuolistereotypioiden kyseenalaistamisesta, ja hän on muun muassa kampanjoinut sen puolesta, että naisten ei ole mikään pakko ajella ihokarvojaan.

Naisen Adidas-mainoskuvissa nähdäänkin naisen karvaiset sääret. Tämä on ollut monelle liikaa, ja nettiin onkin kampanjakuvien osalta tulvinut ilkeämielisiä kommentteja mallin ihokarvoja koskien. Naista on muun muassa kutsuttu apinaksi ja ällöttäväksi. Tämän vastineeksi monet ovat myös nimittäneet naista sankariksi ja rohkeaksi esikuvaksi. Voit katsoa naisen Adidas-kuvan alta tai tästä linkistä.

Kuvatekstissä Byström kertoo, että on jopa saanut raiskausuhkauksia Instagramin yksityisviesteillä.

”Kuva sai paljon ilkeitä kommentteja, vaikka olen tällainen vammautumaton, valkoihoinen ja cis-sukupuolinen ihminen, jonka ainoa epäsäännönmukainen puoli on jalkakarvat. Olen oikeasti saanut raiskausuhkauksia yksityisviesteillä. En edes osaa kuvitella, millaista olisi yrittää elää tässä maailmassa ilman kaikkia näitä etuoikeuksiani. Haluan lähettää rakkautta kaikille, ja yrittäkää muistaa, että kaikilla ei ole samanlaista kokemusta ihmisenä olemisesta kuin sinulla”, Byström kirjoittaa.

Alta voit vielä katsoa Byströmin videomainoksen kampanjasta:

Lue myös: Instagramin fitness-kaunotar on karvoituksen puolestapuhuja - ei ole sheivannut yli vuoteen

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat