Kuva: AOP

"Naisten pitää tienata vähemmän kuin miesten, se siitä" - Puolalaispoliitikon puheet järkyttivät

04.03.2017 12:15 - Iiro Myllymäki

Janusz Korwin-Mikke puhui Euroopan parlamentissa vähättelevään sävyyn naisista. Puheet ovat nyt tutkinnan kohteena.

Puolalainen Euroopan parlamentin jäsen Janusz Korwin-Mikke, 74, on kohahduttanut kommenteillaan liittyen naisten ja miesten palkkaeroihin. Äärioikeistolaiseksi mielletty poliitikko saattaa joutua vielä puheistaan vastuuseen, sillä Euroopan parlamentti on nyt käynnistänyt tutkinnan kommenteista.

- Totta kai naisten pitää tienata miehiä vähemmän. Naiset ovat heikompia, pienempiä ja vähemmän älykkäitä kuin miehet. Heidän pitää tienata vähemmän kuin miesten, se siitä, Korwin-Mikke sanoi.

Kommentit herättivät heti kiivasta keskustelua kokouksessa, ja muun muassa espanjalainen meppi Iratxe Garcia Perez vastasi miehelle vihaisesti:

- Sinun teoriasi perusteella minulla ei ole oikeutta olla täällä, parlamentin jäsenenä.

Korwin-Mikken puheet nostattivat paljon raivoa myös sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Twitterissä on The Telegraph -lehden mukaan kommentoitu asiaa seuraavaan sävyyn:

”Hyvä, että tuo nainen puolustautui tuota naisvihaajaa vastaan!”

”Tuo mies on selvästi jostain pimeältä keskiajalta. Voisiko hän vain jäädä eläkkeelle?”

”Hävyttömiä sanoja, jotka loukkaavat kaikkia naisia. Nyt ollaan vuodessa 2017 eikä vuodessa 1217. Korwin-Mikken ja hänen kannattajiensa näkemykset pitäisi lukita sinne, minne ne kuuluvatkin, eli historian roskapönttöön. On todella sääli, että hän edustaa Puolaa kansainvälisellä politiikan näyttämöllä.”

Poliitikon puheet on nyt otettu tutkittaviksi, sillä parlamentin säännöissä kielletään ”häpäisevä, muukalaisvihamielinen ja rasistinen kielenkäyttö ja käytös”.

Lue myös: Kadunvarren "seksistinen" mainoskyltti sai ihmiset raivostumaan - "Todella loukkaavaa"

Lähde: The Telegraph

Kilpailut

Uusimmat