Kuva: Fotolia

Pidätkö mustasta ja kyseenalaisesta huumorista? Olet todennäköisesti muita älykkäämpi

20.01.2017 21:15 - Iiro Myllymäki

Uuden tutkimuksen tulokset ovat miellyttävää kuultaa mustan huumorin viljelijöille.

”Saako tälle edes nauraa?” Näin tulee joskus ajateltua, kun kyse on mustasta huumorista ja kyseenalaisista vitseistä. Uuden tutkimuksen valossa vastaus edellä esitettyyn kysymykseen on, että saa, ja myös kannattaa nauraa.

Cognitive Processing -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan mustasta huumorista nauttivat ihmiset ovat todennäköisesti muita älykkäämpiä. Tutkimus tehtiin Wienin lääketieteellisessä yliopistossa. Ulrike Willinger johti tutkimusryhmää, joka tutki 156 ihmisen mielipiteitä mustaa huumoria sisältävistä sarjakuvista.

Mustan huumorin rakastajat muita koulutetumpia

Tutkittaville annettiin luettavaksi 12 sarjakuvaa Uli Steinin Black Book -kirjasta. Indy100-sivuston mukaan kirjaa kuvaillaan Steinin kotisivuilla ”synkäksi mustaksi huumoriksi, joka rikkoo kaikki hyvän maun rajat”. Tutkittavista selvitettiin myös heidän verbaalista ja nonverbaalista älykkyyttään ja selvitettiin muun muassa heidän koulutustaustaansa.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että kaikkein eniten kyseenalaista huumoria osasivat arvostaa ne, jotka saivat parhaat tulokset tutkimukseen kuuluvista älykkyystesteistä. Mustasta huumorista eniten pitävät olivat myös keskivertoa koulutetumpia.

Tutkija Willingerin päätelmä on, että mustan huumorin ymmärtäminen ja siitä nauttiminen on ”monimutkainen tiedonprosessoinnin tapahtuma”.

Lue myös: Rakastuitko hänen huumorintajuun? Valetta - pidät hänen ulkonäöstään

Lähde: Indy100

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat