Kuva: AOP / YouTube

Tiukennetut turvatoimet pettivät - pyromaani tuhosi rakastetun nähtävyyden Ruotsissa!

28.11.2016 10:15 - Senni Loikala

Gävlen kaupungin jouluinen nähtävyys, suuri olkipukki, ehti ilahduttaa ihmisiä vain muutaman tunnin ajan, ennen kuin tuhopolttaja sytytti sen liekkeihin.

Gävlen pukilla on takanaan erityisen rankka historia. Ruotsin Gävleen vuodesta 1966 rakennettu suuri olkipukki on joutunut lukuisia kertoja ilkivallan kohteeksi. Se on joutunut niin useiden tuhopolttojen kuin varkaudenkin kohteeksi aiempina vuosina.

Täksi vuodeksi turvallisuustoimia olkipukin ympärillä parannettiin, jotta pukki selviäisi joulun ajasta ehjin oljin. Svt Nyheter -sivuston mukaan paikalle järjestettiin esimerkiksi kameravalvonta.

- Hälytysten käsittely tulee nopeutumaan paljon. Olemme todella tyytyväisiä, että pystymme kehittämään turvallisuutta, Maria Wallberg kertoi vielä muutama viikko sitten.

Nyt Gävlen pukki on kuitenkin palanut poroksi hämmentävän lyhyessä ajassa. Sunnuntai-iltana vietettiin rakastetun olkipukin avajaisjuhlia, ja vain muutamaa tuntia myöhemmin pukki roihusi ilmiliekeissä ja tuhoutui täysin. Aftonbladetin mukaan poliisi tutkii tuhopolttoa.

"Voi ei, pääsin viettämään vain näin lyhyen hetken teidän ystävieni kanssa. Mutta tulen nousemaan tuhkasta ja tapaamaan teidän jälleen ensi vuonna", Gävlen pukin Twitter-tilillä kerrotaan.

Aftonbladet haastatteli silminnäkijää, joka kertoo tuhopolttajan olleen 20-30-vuotias tummiin pukeutunut mies. Hän kertoo tuhopolttajan heittäneen nestettä pukin jalkaan ja sytyttäneen sen tuleen. Silminnäkijän mukaan hän yritti saada tuhopolttajan kiinni jahtaamalla tätä.

- Jahtasin häntä pari sataa metriä, kun hän juoksi pois paikalta, mutta en saanut häntä kiinni, silminnäkijä kertoo.

Katso alta Gävlen pukista eiliseltä ennen tuhopolttoa.

(kuva: AOP)

Alla surullinen kuva pukista tuhopolton jälkeen.

(kuva: YouTube)

Katso alta video Gävlen pukista liekeissä.

Lue myös: Ruotsissa erikoinen löydös: Muumion hauta-arkusta paljastui hyytävä yllätys

Lue myös: Vaihtoehto Suomen tuntureille: Lähde laskettelulomalle Ruotsin vuoristoon

Lue myös: Erikoinen kiista! M&M-karkit kielletään Ruotsissa

Lähteet: Aftonbladet ja Svt

Kilpailut

Uusimmat