Kuva: Fotolia

Suomalaisravintoloitsija: Jo 16-vuotiaille pitäisi saada myydä ravintoloissa alkoholia

05.11.2016 09:43 -

Somekohun keskellä oleva tamperelaisravintoloitsija Sami Lappalainen ehdottaa nuorten alkoholinkäyttökulttuuriin muutosta.

Yhtätoista ravintolaa luotsaava Sami Lappalainen herätti mielipiteellään ja linjauksellaan huomiota tällä viikolla. Hän ei päästänyt perheenisää 1,5-vuotiaan lapsensa kanssa kahteen omistamaansa ravintolaan. Lue täältä, miten Lappalainen perusteli valintaansa Iskelmän Aamuklubin haastattelussa.

Mies kertoo saaneensa ajatuksistaan paljon positiivista palautetta, eikä toisinajattelu jää tähän. Sami Lappalaisella on konkreettinen ehdotus, miten anniskeluravintolat voisivat tukea nuoria.

- Ehdotan, että me tuemme nuorten oppimista ravintolakäyttäytymisestä ja oikeasta alkoholinkäytöstä. Se tapahtuisi niin, että anniskeluravintoloissa tarjoiltaisiin olutta ja siideriä ja viiniä, mietoja juomia 16 vuotta täyttäneille. Heille ei myytäisi Alkosta, eikä kaupasta, vaan anniskeluravintolasta, jossa on valvotut olosuhteet ja koulutettu henkilökunta aikuisia läsnä. Tämä lähentäisi meitä eurooppalaiseen viinikulttuuriin, perustelee mies.

- Nämä asiat alkavat yleensä kiinnostaa 14-15-vuotiaina, niin silloin 18 vuotta on horisontissa ikuisuus. Ei kukaan nuori jaksa odottaa sitä. Jos se ikä olisikin 16, että pääset valvotusti, laillisesti kokeilemaan mietoja alkoholijuomia, niin sä ehkä jaksat odottaa vuoden tai kaksi. Silloin vähenisivät mahdollisesti nuo epätoivotut kokemukset puistoissa ja kaduilla. Asia voi vaikuttaa myös esimerkiksi siihen, että trokaus vähentyisi.

Mitä ajattelet Lappalaisen ehdotuksesta?

Lue myös: Nyt puhuu lapsilta pääsyn ravintolaansa kieltänyt: "Vaativatko kaikki tilanteet lapsen läsnäoloa?"

Kilpailut

Uusimmat

Error - Virhe: 0 - Radio Nova

Pahoittelut (virhe 0)

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Käytä navigaatiota löytääksesi hakemasi sivun.