Sodan keskellä asuva pikkutyttö kirjoittaa netissä raadollisesti elämästään: "Olemme vielä elossa"

04.10.2016 15:28 - Mika Parikka

Syyrian Alepposta twiittaavan tytön viestit jättävät hiljaiseksi. On vaikea edes yrittää kuvitella mitä hän käy läpi joka päivä.

Aleppo on Syyrian suurin kaupunki ja tällä hetkellä hengenvaarallinen sotatanner. Sitä on kourinut vuodesta 2011 niin sisällissota. Myös ISISin vastainen sota on ravisuttanut kaupunkia. Silti siellä asuu aivan tavallisia ihmisiä, jotka eivät suostu jättämään rakasta kotikaupunkiaan.

Alepposta kuullaan vähän väliä surullisia uutisia. Ne eivät kuitenkaan kerro sitä tosiasiaa, miltä millaista jokapäiväinen elämä sodan keskellä asuvilla siviileillä on. Ehkäpä juuri siksi 7-vuotiaan Bana Alabedan ja hänen äitinsä ylläpitmästä Twitter-tilistä on tullut niin suosittu. Twiitit pyörivät pienen tytön ympärillä, mutta välillä myös hänen äitinsä osallistuu twiittailuun.

Twiitit antavat Aleppon tilanteesta raadollisen realistisen kuvan. Todella monessa twiitissä tyttö rukoilee pysyvänsä elossa öisistä pommituksista. Monessa twiitissä on myös videokuvaa, jossa taustalla paukkuvat pommit. 

Katso alta Alabedin koskettavia twiittejä:

"Hyvää päivää Alepposta. Luen unohtaakseni sodan"

"Olemme vielä elossa"

"Nukkuessa voi kuulla pommien putoavan. Twiittaan huomenna jos olemme elossa", ALabedin äiti twiittaa. 

"Haluan olla opettaja, mutta tämä sota tappaa unelmani. Lopettakaa pommittaminen. Antakaa minun oppia englantia ja matematiikkaa"

Pääset katsomaan koko profiilin tästä

Lähde: Mashable

Lue myös: 3-vuotiaan pikkutytön innostus koripallo-ottelussa on käsittämätön - videosta hitti

Kilpailut

Uusimmat