Kuva: AOP

IS: Suomalaisnäyttelijän järkyttävä sairaalakokemus - ei saanut 12 tuntiin kipulääkettä tai vettä

16.09.2016 08:35 - Anna Hopi

Näyttelijä Lotta Lehtikari, 41, avautui Ilta-Sanomissa kokemastaan huonosta sairaalakohtelusta.

Nainen kävi viime viikolla potilaana Meilahden sairaalan päivystyspoliklinikalla. Lotta Lehtikari päätyi tiistaiaamuna Malmin sairaalan päivistykseen kovien vatsakipujen takia. Diagnoosi oli tulehtunut umpisuolil, ja näyttelijä vietiin päivystykseen Meilahden sairaalaan.

– Kuvittelin, että kun kovalla vauhdilla ambulanssilla kiidätetään, niin perillä saa apua. Kun ambulanssimiehet lähtivät, minut laitettiin verhoilla eristettyyn ahtaaseen ”koloon”. Minut jätettiin siihen, eikä kukaan tullut kysymään vointiani, tutkimaan minua tai yhtään mitään, kertoo Lehtikari lehdelle.

"Lääkäri oli jo lähettämässä kotiin..."

Hän joutui olemaan paikan päällä 12  tunnin ajan ilman nesteitä tai ravintoa. Kukaan sairaalan henkilökunnasta ei myöskään tuonut näyttelijälle kipulääkettä, vaikka hän pyysi sitä moneen otteeseen. Kun Lehtikari ei kärsinytkään umpisuolen tulehduksesta, kuten epäiltiin, lääkäri oli jo lähettämässä kivuissaan olevaa naista kotiin.

Vasta anelemisen jälkeen nainen pääsi ultraäänitutkimukseen, missä löydettiin kysta. Se leikattiin pois Helsingin Kätilöopiston sairaalasa torstaina, jonne Lehtikari siirrettiin jo tiistaina.

Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kommentoi tilannetta Ilta-Sanomille siten, että perushoitoa ei ole toiminut tuossa tilanteessa, kuten pitäisi. Hän pahoittelee tilannetta, ja sanoo, että jatkossa Husissa aiotaan kiinnittää enemmän henkilökunnan asiakaspalvelutaitoihin.

Lähde: IS.

Lue myös: Suomalaisperheen järkyttävä Facebook-päivitys leviää: ”Lomamatka muuttui helvetiksi”

Lue myös: Suomalaisnainen kävi lääkärissä työpäivän jälkeen - sai kuulla olevansa 8. kuulla raskaana

Kilpailut

Uusimmat