Kuva: Fotolia

Musliminaisen koskettava kirjoitus leviää: "Näin hänen kasvoiltaan, että hän pelkäsi minua"

21.07.2016 20:30 - Senja Rapila

Musliminainen sai kokea hämmennyksen hetkiä lentokoneessa, kun vaaleaihoinen nainen luuli häntä terroristiksi.

Viimeaikaisten tapahtumien varjolla voi olla ymmärrettävää, että joillain ihmisillä saattaa olla ennakkoluuloja eri uskontoja edustavista henkilöistä. Nyt näitä ennakkoluuloja on kohdannut musliminainen Jiva Akbor, joka kertoi kokemuksestaan Facebook-kirjoituksessaan. Kirjoituksesta on noussut nopeasti ilmiö sosiaalisessa mediassa.

Akbor oli saanut lentokoneessa istuessaan viestin islamistiselta ryhmältä, johon hän itsekin kuului. Viestissä sanottiin, että heidän autoonsa oli murtauduttu. Akbor laittoi heille tukiviestin takaisin, joka meni näin: ‘HasbiAllahu la ilaaha illaahu alayhi tawakaltu may Allah make the day easy for you all!’

Kun Akborin vieressä istuva nainen näki hänen kirjoituksensa, hän halusi poistua musliminaisen viereltä. Myöhemmin vaalea nainen palasi lentoemäntien kanssa paikalle ja Akbor kuuli, kuinka lentoemännät pyysivät häntä istumaan paikalleen.

"Hän vain seisoi siinä, pelokas ilme kasvoillaan. Olin hämmentynyt. Hetken ajan luulin, että hänellä on jokin terveysongelma ja että hän saisi pian paniikkikohtauksen. Sillä hetkellä hän katsoi minua ja sanoi: 'Näin että kirjoitit viestin, jossa luki Allah'", Akbor kirjoittaa.

"Sydämeni pysähtyi, mutta sana 'okei' tuli vain ulos. Hän toisti itsensä ja näytti siltä, että purskahtaisi itkemään. En muista tasantarkkaan mitä sanoin sinä hetkenä, mutta luulen, että sanoin Allahin tarkoittavan jumalaa arabiaksi."

Akbor kertoo tekstissään, että nainen oli pyytänyt toista paikkaa lentoemänniltä. Musliminainen oli aivan pöyristynyt. Toinen nainen oli niin peloissaan. Se kuitenkin häiritsi Akboria niin paljon, että hän halusi selventää asiaa. 

"Noin viidentoista minuutin keskustelun jälkeen tunsin, että hän rentoutui ja alkoi uskoa sen, mitä kerroin hänelle. Silitin hänen kättään ja kerroin, etten ole uhkaksi hänelle. Kerroin, että uskon jumalaan, joten luonnollisesti viittaan keskusteluissani usein Häneen."

Voit lukea koko Akborin päivityksen alapuolelta.

Lue myös: Valokuvaaja seurasi syömishäiriöklinikan arkea - katso koskettavat kuvat

Kilpailut

Uusimmat