Rintasyövästä selviytynyt nainen kieltäytyy ottamasta uusia rintoja - julkaisi paidattoman kuvan

03.06.2016 18:15 - Emmi Moilanen

Syöpätaistelun voittaneen naisen Facebook-päivitys leviää netissä.

Rintasyövästä selviytyneen Christi Salcedon viime viikonloppuna Facebookiin lataama päivitys on herättänyt laajaa huomiota sosiaalisessa mediassa. Salcedo haluaa sen avulla tuoda esiin syövän armottoman todellisuuden, mutta samalla nainen ottaa kantaa transsukupuolisten kokemaan syrjintään ja herjaamiseen, jota tapahtuu internetin lisäksi julkisilla paikoilla runsaasti.

Vessakeskustelu siitä, kuka saa käydä tarpeillaan missäkin, on koskettanut myös monia muita, kuin vain transsukupuolisten yhteisöä. Se on loukannut meitä selviytyjiä”, Salcedo kirjoittaa päivityksessään.

Edellisellä nainen viittaa Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa ehdotettuun lakiin, jonka mukaan transsukupuoliset eivät saisi itse valita, käyttävätkö he naisten vai miesten julkisia wc-tiloja.

Salcedolta on syöpähoitojen yhteydessä poistettu molemmat rinnat. Nainen on päättänyt olla käymättä leikkauksessa, jonka avulla hän saisi uudet rinnat. Vaikka Salcedo on itse ollut tyytyväinen päätökseen, on ihmisiä, jotka eivät osaa kohdata rinnatonta naista.

Olen huomannut, että ihmiset tuijottavat ja yrittävät ottaa minusta selvää. Tätä tapahtuu myös ruokakaupassa ja ravintoloissa”, Salcedo kirjoittaa.

Haluaisin kiljua, että kyllä, näette oikein! Tämä on rintasyöpä”, Salcedo jatkaa.

Sympatiat transihmisten puolella

Syövästä selviytynyt nainen tuntee sympatiaa myös transihmisiä kohtaan. Hän ei usko, että kukaan transsukupuolinenkaan haluaa aiheuttaa ongelmia ja epäluuloisuutta esimerkiksi yleisissä wc-tiloissa.

Niissä on tapahtunut hirveitä asioita jo pitkään”, hän kirjoittaa.

Salcedo jatkaa päivitystä vielä toteamalla, että rintasyöpä on vaikuttanut voimakkaasti myös hänen identiteettiinsä.

Se ryösti minulta arvokkaan osan itsestäni, jonka avulla olen ruokkinut lapseni. Se vei mukanaan myös osan seksuaalisuudestani”, nainen kertoo avoimena.

Lue myös: Vakavasta sairaudesta hittipäivitys: Katso, kuinka huomaamattomia oireet voivat olla

Kilpailut

Uusimmat