Kuva: Fotolia

Google tallentaa salaa käyttäjänsä puheen - kuuntele omat nauhoituksesi helposti

03.06.2016 10:30 - Senja Rapila

Googlen puhehaun tallentamat nauhoitukset voi myös poistaa helposti, jos ei halua yksityistietojensa säilyvän internetissä.

Jos olet aktiivinen älypuhelimen puhehaun käyttäjä, voi sinun henkilökohtaisia tietojasi olla tallennettuna Googlen syövereihin.

Googlen uusi ominaisuus esiteltiin viime vuoden kesäkuussa ja se on ollut käytössä jo vuoden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että suuri osa puhelimesi äärellä puhutuista asioista on todennäköisesti tallentunut viimeisen vuoden aikana internetin syövereihin, mikäli käytät sen ääniohjausta tai puhehakua.

Voit kuunnella omat nauhoituksesi täältä ja mahdollisesti poistaa sellaiset ääninauhat, mitä et halua säilytettävän. Näet myös Googlen historiatoiminnon kautta toistuvasti käytetyt sivustosi ja viimeisimmät hakusi.

"Kun käytät äänikomentoja, esimerkiksi sanot ”Ok Google” tai kosketat mikrofonikuvaketta, yksityinen puhe- ja äänitoimintasi tallentaa osan äänestäsi ja muista äänistä tiliisi. Tätä seuraava puhe tai ääni sekä muutama sekunti ennen sitä tallennetaan", Googlen sivuilla esitellään palvelua.

Jos haluat tulevaisuudessa välttää äänesi tallentamista, Independent-lehti suosittelee olemaan käyttämättä puhelimen ääniohjausta sekä puhehakua. Jos puolestaan haluat puhelimen tallentavan hakutuloksiasi, voit laittaa Äänihaut ja -komennot -asetuksen päälle muun muassa tätä kautta.

Lähde: Independent

Lue myös: Oletko saanut viimeaikoina normaalia enemmän roskapostia? Syy siihen selvisi

Lue myös: Tutkimus todisti: Naisten ja miesten kirjoittamissa Facebook-päivityksissä on valtava ero

Kilpailut

Uusimmat