Kuva: Fotolia

Mitä käsialasi kertoo persoonallisuudestasi?

19.05.2016 16:15 - Emma Ylistalo

Kirjoituksesi koko ja sanojen välit voivat kertoa viihdytkö mieluummin yksin vai muiden seurassa.

Ihmisen käsiala kertoo myös jotain ihmisen luonteesta. Samalla tavoin kuin kehon kieli, myös kirjoittamasi teksti voi kertoa persoonallisuudestasi. Bright Side -sivusto keräsi yhteen asiat, joita ihmisistä voi päätellä käsialan perusteella.

Tekstin koko

Kirjoittamasi tekstin koko voi kertoa paljon luonteestasi. Jos käsialasi on isoa, olet ekstrovertti. Tutustut myös helposti uusiin ihmisiin ja olet menevä sekä itsevarma. Sinua ei myöskään haittaa olla huomion keskipisteenä. Jos käsialasi taas on pientä, olet todennäköisesti introvertti. Olet hieman ujo ja varovainen. Kiinnität huomiota yksityiskohtiin ja analysoit ihmisiä paljon ennen kuin tunnet olosi mukavaksi heidän seurassaan.

Välit kirjainten ja sanojen välillä

Isot välit kirjainten kirjainten välillä viestivät luottamusongelmista. Pidät yksinolosta ja saatat vältellä kontaktia ihmisten kanssa. Tavanomaiset välit kertovat, että viihdyt ihmisten seurassa ja olet itsenäinen, sekä itsevarma. Erityisen kapeat välit sanojen välillä kertovat, että saatat olla epävakaa joko tunteissasi tai ajatuksissasi. Tunnet tarvetta olla ihmisten seurassa ja sinun on vaikea sietää yksinoloa.

Viistoon kirjoittaminen

Myös se, kuinka viistoa kirjoituksesi on, voi kertoa persoonastasi. Jos tekstisi on pystysuoraa, olet looginen ja tasapainoinen, sekä pystyt helposti kontrolloimaan tunteitasi. Jos tekstisi kallistuu oikealle, olet avoin uusille kokemuksille. Tykkäät uusien ihmisten tapaamisesta ja innostut muutoksista. Jos tekstisi taas on viistossa vasemmalle, se kertoo sinun olevan ihminen, joka ei viihdy huomion keskipisteenä, mutta on loistava tiimityöskentelijä.

I-kirjainten pisteet

Myös i-kirjaimen piste saattaa kertoa jotain sinusta. Jos sijoitat pisteen korkealle i-kirjaimen yläpuolelle, sinulla on luultavasti hyvä mielikuvitus. Olet unelmoija, jolla on usein pää pilvissä. Jos pisteesi on enemmänkin viiva, saatat olla erityisen tarkkaavainen, mutta myös todella kriittinen. Jos taas käytät pisteen sijasta palloa, olet luova ja saatat käyttäytyä lapsellisesti. Rakastat leikkimielisyyttä ja tartut mielelläsi jokaiseen tilaisuuteen, joka eteesi tulee.

Painaminen kirjoittaessa

Se, kuinka paljon painat kirjoittaessasi kertoo sisäisestä varmuudestasi. Kova paine kertoo voimasta ja itseluottamuksesta. Sitoudut asioihin ja katsot aina eteenpäin. Jos taas kirjoituksesi on hentoa, olet herkkä ja empaattinen. Saatat helposti epäillä itseäsi ja päätösten tekeminen saattaa olla sinulle hankalaa.

Lähde: Bright Side

Lue myös: Laske nimestäsi ohjeiden avulla numero - kertoo persoonallisuudestasi

Kilpailut

Uusimmat