Ruotsalaisesta pippeli ja pimppi -laulusta tuli kansainvälinen hitti: 5 miljoonaa katselua YouTubessa

29.01.2015 14:24 -

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n lapsille suunnatun terveysohjelma Bacillakutenissa esitetty, pippelistä ja pimpistä kertova Snoppen och snippan on herättänyt valtaisaa kiinnostusta maailmalla. Nyt kappaleesta tehdään myös englanninkielinen versio, jotta lapset (ja miksei aikuisetkin) ympäri maailmaa saisivat hittibiisistä kaiken irti. 

Se menee suurin piirtein näin: ”Täältä tulee pippeli täyttä laukkaa. Pimppi on mahtava, usko pois!”. Ruotsalainen Snoppen och snippan -video leviää kuin häkä YouTubessa. Kolmisen viikkoa sitten Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n Bacillakuten-lastenohjelmassa nähty video on herättänyt valtaisaa huomiota maailman medioissa ja sosiaalisessa mediassa. Tähän mennessä videota onkin katsottu lähes viisi miljoonaa kertaa.

Nyt kappaleesta ollaan tekemässä englanninkielistä versiota, kertoo Expressen.

– Olen nähnyt YouTubessa muutamia melko outoja käännöksiä kappaleesta, jotka ovat jopa melko vastenmielisiäkin, kappaleen tekijä Johan Holmström kertoo.

– Mielestämme olisi hauskaa jakaa tämä koko maailmalle. Videosta tuli todella suosittu, mutta suurimmalla osalla sen katsojista ei ole aavistustakaan, mitä siinä lauletaan, Holmström jatkaa.

Kaipaisiko video myös suomennoksen? Alkuperäiset tekstit löytyvät muun muassa Expressenin sivuilta. 

Kuva: Kuvakaappaus / YouTube

(Radio Nova, Expressen, Yle)

Kilpailut

Uusimmat