Roskisdyykkaaja nälkälakkoon: Kauppias ei aina ole se mukava setä, joka ajattelee ihmisten parasta ja laskee hintoja

21.01.2015 13:00 -

Radio Novan Konttorin Annika Metsäketo ja Sari Seppälä keskustelivat suorassa lähetyksessä Turun Sanomien uutisesta, jossa kerrottiin ruokaa dyykkaavasta perheenisästä. Lähetystä kuunnellut puheenaihe eli Niilo itse lähetti studioon viestin, jossa kertoi lehden antaneen väärää tietoa rikosilmoituksesta kertoessaan.

Turun Sanomat kirjoitti 24-vuotiaasta työttömästä Niilosta, joka on puolen vuoden ajan dyykannut perheen ruoat paikallisen S-marketin biojäteastiasta. Jäteastioiden lukitsemisen jälkeen mies murtautui tilaan. Marketti reagoi ja teki miehestä rikosilmoituksen. Perheellinen mies on seitsemättä päivää syömälakossa.

Tai näin uutisen lukeneet luulivat, kunnes Niilo kirjoitti Konttorille seuraavan viestin:

Terve! Juttelitte juuri lähetyksessä nälkälakostani. Haluaisin huomattaa turun sanomien uutisoineen aiheesta virheellisesti. En ole murtautunut tuonne sauvon s-marketille. Siellä oli ovet auki lastauslaiturille eikä mitään kieltoa missään. Siksi minä juuri ihmettelenkin heidän raivoaan ja asiasta tehtyä rikosilmoitusta.

Niilo kommentoi Sarin ja Annikan hänelle soittaessaan alkuun ymmärtäväisesti, että Turun Sanomat on varmaan kiireessä tehneet virheen uutisoinnissa. Hän myöntää murtautuneensa moneen muuhun paikkaan poisheitetyn ruoan perässä, muttei Turun Sanomien mainitsemaan markettiin. Kauppiaan nostamaa rikosilmoitusta kohtaan ei ymmärrystä heru.

– Tuolla oltiin oikein asiallisesti, ja kiiteltiin eikä mitään rikottu. Siellä ne oikein kunnolla suuttuivat ja vaativat, että sakon saisin.

Mitä haluat nälkälakolla saada aikaan, kysyi Sari Seppälä kahden lapsen työttömältä isältä.

– Sitä sillä ei ainakaan taideta saada, että ne roskikset avattaisiin tuolla. Kyllä nuo ovat aika selväksi tehneet, ettei niitä kiinnosta, vaikka kaikki Suomen köyhät nälkään kuolisivat. Mutta jos sitä nyt vähän saisi edes ihmisten tietoon, ettei se kauppias aina ole se mukava setä, joka ajattelee ihmisten parasta ja laske hintoja, eli kyllä se aika raakaa bisnestä näyttää olevan.

Niilo toivoo suomalaisilta aktiivisuutta ja vaikuttamisen tahtoa.

– Kyllä kuka tahansa saa oman mielipiteensä kaupan henkilökunnalle ilmaista rauhanomaisesti. Kyllä mielipiteet kannattaa kauppiaalle käydä kertomassa, oli ne sitten puolesta tai vastaan. Keskustelemalla ne asiat etenevät.

Kuuntele Niilon puhelinhaastattelu kokonaisuudessaan!

Niilosta rikosilmoituksen tehneen kaupan edustajan mukaan jäteastiat on lukittu, koska heiltä peräisin olevista tuotteista ei haluta sairastuttavan. He kyllä lahjoittavat poistettavia tuotteita parillekymmenelle eri taholle, mutta eivät suoraan yksityisille.

(Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat