Uuden levyn julkaiseva Waltari pohtii: Ollaanko taidepuolella siirtymässä takaisin keskiaikaan?

20.01.2015 22:49 -

Suomalaisenmetallimusiikin viennin pioneeri Waltari julkaisee uuden studiolevynsä You Are Waltari 28. helmikuuta. Kyseessä on yhtyeen 13. studioalbumi.

Waltari on kasvanut edellisen levynsä jälkeen viisihenkisestä combosta seitsenhenkiseksi rock-kollektiiviksi. Yhtye esiintyi tällä kokoonpanollaan loppuvuonna menestyksekkäällä kolmen viikon Tsekin kiertueella. Kuluvalle vuodelle on suunnitteilla Saksan kiertue, joka tulee olemaan yhtyeelle jo 17.

Waltarin solisti Kärtsy toteaa, että tiukkaan määrättyjen rock-kokoonpanojen aika alkaa olla nopeasykkeisellä Spotify-aikakaudella ohi.

- Musiikki kyllä tunnetaan, mutta bändin jäsenet jäävät usein anonyymeiksi. Ollaanko taidepuolella siirtymässä takaisin keskiaikaan? Pian tauluun ei tarvitse enää laittaa nimeään; on vain taidetta, mutta ei henkilökulttia taiteen ympärillä, Kärtsy pohtii.

Kollektiivi-Waltarin ideologiaan kuuluu, että kuka tahansa voi esittää yhtyeen jäsenille omia ideoitaan ja musiikki asetetaan etusijalle henkilökohtaisten egotrippailujen sijaan. Kyseessä onkin koko elämän kattava ja enemmän henkiseen hyvinvointiin keskittyvä elämäntyyli ja elämäntapakollektiivi, jossa jokainen yhtyeen jäsen voi toimia ja osallistua omalla tavallaan.

Kitaristit Kimmo Korhonen ja Nino Silvennoinen otettiin myös kertaheitoilla bändin täysjäseniksi, sillä he olivat tuuranneet kiireisiä Jariot Lehtistä ja Sami Yli-Sirniötä jo vuosien ajan. Ainoa poisjäänyt jäsen, kosketinsoittaja Janne Immonen, sai seuraajakseen Jani Höllin. Näin syntyi seitsenjäseninen rock-kollektiivi.



Waltari
Kärtsy Hatakka, laulu, basso ja koskettimet
Jariot Lehtinen, kitara
Sami Yli-Sirniö, kitara
Kimmo Korhonen, kitara
Nino Silvennoinen, kitara
Ville Vehviläinen, rummut
Jani Hölli, koskettimet

Kilpailut

Uusimmat