Suosikkisarja saanee jatkoa – 10 syytä miksi Salaiset kansiot on 90-luvun paras sarja

19.01.2015 14:02 -

Vuosina 1993–2002 esitetty Salaiset kansiot on jäänyt televisiohistoriaan yhtenä aikakautensa merkittävimmistä ja parhaimmista televisiosarjoista. Tuotantoyhtiö käy parhaillaan neuvotteluja sarjan jatkon suhteen ja sen päätähdet David Duchovny ja Gillian Anderson ovat ilmaisseet halunsa palata hahmojensa pariin. Listasimme syyt miksi sarja on parasta, mitä 90-luvun televisiolla oli tarjottavana! 

Salaiset kansiot - eli The X-Files -sarjaa tehtiin yhdeksän tuotantokautta vuosina 1993–2002 ja kaksi täyspitkää elokuvaa vuosina 1998 ja 2008. Sarjassa kaksi FBI-agenttia selvittää selittämättömiä tapauksia, jotka ovat päätyneet niin sanottuun X-kansioon. Tapaukset usein liittyvät paranormaaleihin ilmiöihin. Sarjassa toisiaan täydellisesti täydentävät skeptinen ja tieteellinen Dana Scully sekä avoimesti UFOihin ja salaliittoihin uskova Fox Mulder.

Fox-tuotantoyhtiö käy parhaillaan neuvotteluja sarjan jatkosta, kertoo Deadline. Sarjassa tultaisiin näkemään alkuperäiset tähdet Gillian Anderson ja David Duchovny. Ensiksi mainittu lietsoi spekulaatioita sarjan jatkosta viime viikolla kuullussa podcastissa, jonka jälkeen Twitter täyttyi #xfiles2015-hashtageista. Mutta miksi sarja herättää edelleen niin voimakkaita tunteita ja nauttii valtavasta kulttisuosiosta? Listasimme sarjan parhaat piirteet.

1. Vaihtuvien tapausten käsittelyjen lisäksi sarjan pääjuoni säilytti mielenkiintonsa lähes vuosikymmenen ajan. Mitä Mulderin siskolle todella tapahtui nuoruudessa?

2. Hahmot ovat harvinaisen moniulotteisia. Esimerkiksi vaikka Scully ensivaikutelmaltaan on kylmäkiskoinen ja kenties jopa hieman ilmeetön, löytyy hänestä myös rennompi puoli.

3. Sarja lukeutuu jo populaarikulttuurin historian merkkiteoksiin ja siihen viitataan joka paikassa.

 
4. Sarjan tähdistä tuli valtavirrasta raikkaasti poikkeavia seksisymboleja.

 

5. Mulderin ja Scullyn välille pikku hiljaa kehittyvä side ja mahdollinen rakkaus saa kämmenet syyhyämään.

 
6. Kaksikon välinen kemia on lähes ennennäkemätön.

 
7. Puhumattakaan siitä kutkuttavasta seksuaalisesta jännitteestä.

8. Sarjan huumori on aivan omaa luokkaansa.

 

9. Sarja on koskettava. 

10. Sarjassa nähdään loistavia sivuhahmoja, kuten The Lone Gunmen -spin offissa esiintyvät nörtit ja salaperäinen tupakkamies.

Kuva: Shutterstock

(Maria Rautio / Radio Nova, Deadline, Giphy) 

Kilpailut

Uusimmat