Jompikumpi näistä komistuksista voisi hyvin olla Suomen kuningas!

11.01.2015 12:20 - - Luettu 5 571 kertaa

Suomesta oli vähällä tulla kuningaskunta vuonna 1918. Kuninkaaksi valittu saksalainen Friedrich Karl ei kuitenkaan koskaan ottanut pestiä vastaan. Mikäli Suomesta olisi kuitenkin kuningaskunta tullut, saattaisi valtaistuimella nököttää Henrik Donatus von Hessen tai Philipp von Hessen. 

Kun Suomi oli itsenäistyi vuonna 1918, oli maastamme tulossa monarkia. Kuninkaaksi eduskunta valitsi saksalaisen Friedrich Karlin (kuninkaallinen nimi Väinö I), joka vastustelusta huolimatta otti kunnian vastaan. Saksan hävittyä ensimmäisen maailmansodan, Suomen valittu kuningas kuitenkin luopui valtaistuimestaan.

Mikäli Suomesta kuitenkin olisi tullut monarkia, istuisi valtaistuimelle tällä hetkellä Friedrich Karlin lapsenlapsenlapsi. Erilaisista perillisyysjärjestyksen tulkinnoista riippuen Suomen kuningas olisi Hessen-Brabantin ruhtinassuvun päämies Moritzin vanhempi poika Henrik Donatus von Hessen tai nuorempi poika Philipp von Hessen. Molemmat ovat Friedrich Karlin lapsenlapsenlapsia.

Vuonna 1966 syntynyt Henrik Donatus vaikuttaa muun muassa ravitsemusalalla ja hänellä on kolme lasta. Vuonna 1970 syntyneellä Philippillä puolestaan on kaksi lasta. Henrik Donatuksen ulkomuodon voi käydä katsomassa täältä, Philippin taas täältä

Kuva: Kuvakaappaus / http://www.schlosshotel-kronberg.de/

(Radio Nova, Wikipedia, Yle, Suomen Kuvalehti

Kilpailut

Uusimmat