Kenen Twin Peaks -tähden ura jatkui Kaunareissa? Kuka nykyinen supertähti esitti sarjassa transvestiittia?

10.01.2015 11:53 -

Twin Peaks oli yksi 1990-luvun suosituimmista sarjoista, joka edelleen nauttii suurta kulttistatusta. Ensi vuonna sarja palaa ruutuihin uusin jaksoin 25 vuoden tauon jälkeen, mutta muistatko mitä tähdille tapahtui sarjan jälkeen?

Nuoren Laura Palmerin murhaa selvittävä Twin Peaks -sarjaa tehtiin vain kaksi tuotantokautta vuosina 1990–1991. Sarja kuitenkin nauttii edelleen valtaisasta kulttisuosiosta ja tekijät ilmoittivat jokin aika sitten sarjan jatkuvat vuonna 2016 osittain saman näyttelijä- ja tekijäkaartin kanssa.

Sarjan jälkeen osasta näyttelijöistä tuli supetähtiä, toiset taas vaipuivat unholaan tai vetäytyivät julkisuudesta. Muistatko esimerkiksi vielä kuka supertähti näytteli transvestiitti-agenttia ja kenet taas nähtiin Kauniit ja rohkeat -sarjassa tohtori James Warwickina

Sarjassa omaperäistä FBI-agentti Dale Cooperia näyttelevän Kyle MacLachlanin ura lähti Twin Peaksin myötä nousukiitoon. Jykeväleukainen komistus on nähty muun muassa How I Met Your Mother -sarjan ”Kapteenina” sekä Sinkkuelämää-sarjan Charlotten miehenä Treynä. Yksi tunnetuimmista miehen rooleista on Täydelliset naiset -sarjan Breen aviomiehenä Orsonina.  

Viekoittelevaa Audrey Hornea esittävä Sherilyn Fenn taas on nähty lukuisissa pikkurooleissa muun muassa CSI:ssa ja Gilmore Girlsissa. Pääosassa hänet nähtiin vuosina 1998–2001 pyörineessä Rude Awakening -sarjassa, jota esitettiin myös Suomessa. Sarjassa hän esitti alkoholisoitunutta entistä näyttelijätähteä Billietä.

Kaunista Shelly Johnsonia esittävä Mädchen Amick on niin ikään nähty pikkurooleissa lukuisissa suosikkisarjoissa kuten Teho-osastossa, Gossip Girlissä, Californicationissa sekä Damagesissa. Hänet voidaan myös muistaa roolistaan Dawson’s Creek -teinisarjassa opettajana.  

Laura Palmeria näyttelevä Sheryl Lee on nähty muun muassa Dirty, Sexy, Money -sarjassa sekä Oscar-palkitussa Winter’s Bone -elokuvassa.

Donna Hayward -hahmoa näytellyt Lara Flynn Boyle on viime aikoina noussut otsikoihin lähinnä epäonnistuneista kauneusleikkauksistaan, mutta hänellä oli menestyksekäs ura 1990-2000-luvuilla. Hän näytteli muun muassa Oikeus ja kohtuus -menestyssarjassa kylmähermoista Heleniä sekä Miehet mustissa -elokuvan kakkososassa.

Laura Palmerin sekopäistä isää Lelandia näytellyt Ray Wise on nähty kymmenissä sarjoissa ja nauttinut suuresta suosiosta viime aikoina. Hän esitti muun muassa varapresidentti Halia 24-menestyssarjassa sekä hänellä on ollut roolit How I Met Your Motherissa ja Mad Menissä.

Nunnaluostarissa ollutta Annie Blackburnia Twinnareiden toisella tuotantokaudella esittänyt supertähti Heather Graham näytteli muun maussa naispääosia Austin Powers -agenttikomediassa sekä Mark Wahlbergin rinnalla Boogie Nightsissa. Hänet nähdään myös Kaamea Kankkunen -elokuvassa.

Yksi sarjan menestyneimmistä näyttelijöistä oli DEA-agentti Dennis/Denise Brysonia (joka oli transvestiitti) esittänyt David Duchovny. Hän on myöhemmin näytellyt Salaiset kansiot -sarjan pääosassa Fox Mulderina sekä Californicationin Hank Moodya vuodesta 2007.

Ian Buchanan nähtiin Twin Peaksissa lipevänä Dick Tremaynena. Myöhemmin hänen uransa jatkui menestyksekkäästi lähinnä saippuasarjoissa. Kauniit ja rohkeat -sarjassa hänet nähtiin tohtori James Warwickina sekä Päivien viemää -sarjassa Ian McAllisterina.

Sarjan luoja David Lynch nähtiin Twin Peaksissa kuulovikaisena ja kovaäänisenä agentti Gordon Colena. Hänet tunnetaan ohjaajan ja käsikirjoittajan uran lisäksi myös Family Guy -sarjan Gusin äänenä ja on hän vilahtanut muun maussa Louie-komediasarjassa tv-tuottaja Jack Dallina.

Liikemies John Wheeleria esittänyt Billy Zane taas nappasi sarjan jälkeen roolin historian yhdestä menestyksekkäimmistä elokuvista. Mieshän nähtiin Kate Winstletin hahmon Rosen sulhaseksi kaavailtuna Cal Hockleyna.  

Kuvat: Shutterstock, All Over Press, MTV

(Radio Nova, IMDB, People, Buzzfeed)

Kilpailut

Uusimmat