Voimistelulegendan hurja taidonnäyte hämmästyttää edelleen – videolla yli 15 miljoonaa katselua

08.12.2014 18:18 -

Singaporelainen valokuvaaja jakoi Facebook-tilillään hämmästyttävän videon nuoren neuvostoliittolaisen telinevoimistelijan taidonnäytteistä vuodelta 1972. Video on muutamassa viikossa kerännyt yli 15 miljoonaa katselukertaa – eikä syyttä!

Voimistelun legendoihin lukeutuva Olga Korbut oli vasta 17-vuotias osallistuessaan vuoden 1972 Münchenin olympialaisiin. Nuori nainen vei olympialaisista mukanaan yhteensä neljä mitalia, joista kolme oli kultaista. Hopeainen irtosi eritasonojapuomilta, josta kuvattu video on levinnyt viime viikkoina hurjasti viraalimaailmassa. Katselukertoja sen laariin on tähän mennessä ropissut yli 15 miljoonaa.

Singaporelaisen valokuvaaja Willy Foon julkaisema video esittelee Korbutin huikeat taidot ja vähän eri tyyppistä voimistelua kuin mitä tänä päivänä eritasonojapuissa nähdään. Hämmästyttävintä suorituksessa on, ettei se huikeasta taidokkuudestaan huolimatta oikeuttanut kuin hopeasijoitukseen. Kultaa tuolloin kotiin vei Itä-Saksan Karin Janz. Vuoden 2012 Lontoon olympialaisten eritasonojapuiden finaalin voi katsoa YouTubesta.

//

Julkaisu käyttäjältä Willy Foo - Photographer, Marketer, Technopreneur.

Kuva: Shutterstock

(Facebook, Wikipedia, Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat