Pulla Peltola huolissaan kauppojen paistopisteiden lisääntymisestä: Suoraan sanottuna huono juttu

02.12.2014 12:45 -

Yhä useampi suomalainen nappaa marketista paistopistetuotteita. Muutos myllertää leipomoalaa ja leipomoiden luukuille lyödään lappuja yhä useammin. Kouvolassa toimivan leipomon yrittäjä on alan muutoksesta huolissaan. 

Helsingin Sanomat uutisoi jokin aika sitten leipomoalaa myllertävästä muutoksesta. Markettien omat paistopisteet ovat syrjäyttämässä perinteisiä leipomoja. Kouvolassa toimivan Risto Peltolan leipomon yrittäjä Pulla Peltola ei ole tyytyväinen.

– Suoraan sanottuna paistopisteiden suosion nousu on huono juttu. Asiakkaat toivovat tutkimusten mukaan lähellä leivottua ja paikallista leipää, mutta paistopisteiden taikina on usein kaukaa pakasteena tuotua, Peltola huomauttaa Radio Novan Konttorin haastattelussa.

Myymälöissä paistetun leivän myynnin kasvu aiheuttaa leipomoissa kustannuspainetta.

– Määrät pienentyvät pienissä leipomoissa ja isot tuottajat jylläävät. Taikina tehdään suurissa tuotantoyksiköissä ympäri Suomea ja jopa Eurooppaa. Ajatus tuoreesta ja lämpimästä unohtuu, se jaa pelkäksi tuoksuksi.

Edelleen Pulla Peltola löytää kaikesta huolimatta ilon aiheita työssään.

– Tässä työssä oma kädenjälki välittyy asiakkaille. On hienoa, kun asiakkaat ovat innoissaan ja kehuvat tuotteita. Monet sanovat, että onneksi tätä on vielä kaupan, Peltola hymyilee. 

Kuuntele haastattelu alta! 

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat