Löysitkö pankkiautomaatista rahaa? Toimi näin!

02.12.2014 12:06 -

Viikonloppuna lahtelainen nainen etsintäkuulutti Facebookissa Otto-automaattiin unohtuneiden rahojen omistajan. Tiesitkö miten tulee toimia, jos löytää automaattiin unohtunutta rahaa? 

Viikonloppuna sosiaalisessa mediassa levisi kulovalkean tavoin lahtelaisen Hanna Hukan etsintäkuulutus automaattiin unohtuneiden setelien omistajasta.

//

Post by Hanna Hukka.

Lopulta rahojen kiitollinen omistaja löytyi. Mutta miten kannattaa toimia, jos löytää automaatista rahaa?

– Jos edellinen asiakas on unohtanut rahansa Ottopisteen luukulle, on viisainta odottaa hetki ja antaa automaatin taltioida rahat. Tämä tapahtuu puolen minuutin sisällä, Otto-automaateista vastaavan Automatia Pankkiautomaatit Oy:n asiakkuusjohtaja Jyri Marviala selvittää Radio Novalle.

Jos rahat eivät ole asiakkaan tilille palautuneet, hänen kannattaa ottaa yhteys pankkiin.

– Useimmiten automaatti on taltioinut rahat, mutta seuraava asiakas saattaa joskus myös palauttaa ne pankkiin, joka kanssamme selvittää rahojen oikean omistajan.

Missään tapauksessa unohtuneita rahoja ei kannata sujauttaa omaan taskuun.

– Jos seuraava asiakas tai joku sivullinen on ollut epärehellinen ja napannut automaatille unohtuneet rahat, se on rikosilmoituksen paikka. Sen jälkeen asiaa selvittää kanssamme poliisi.

Marvialan mukaan rahojen unohtuminen automaatille on yleistynyt vuosien mittaan.

– Epäilen, että se liittyy kulttuuriin, jossa kännykällä hoidetaan jotain muuta asiaa samanaikaisesti. Kannattaa keskittyä sen hetken, kun automaatilla on, Marviala muistuttaa.

Unohtuneista rahoista uutisoi muun muassa Yle

(Maria Rautio / Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat