Apulanta muuttuneesta kiertue-elämästä: ”Aikanaan käyty samalla riu’ulla asiakkaiden kanssa, se on aika raffia!”

26.11.2014 12:15 -

Nova Stagella äskettäin vierailleen Apulannan nokkamies Toni Wirtanen intoutui pohtimaan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen haastattelussa vuosikymmenten saatossa muuttunutta kiertue-elämää.

Apulannalla on takanaan jo kunnioitettava taival, sillä bändin perustamisesta on tullut tänä vuonna kuluneeksi 23 vuotta ja yhtyeen debyyttilevy Attack of the A.L. People viettää tammikuussa 20-vuotissyntymäpäiviään. Apulanta onkin ehtinyt heittää reilun parinkymmenen vuoden aikana hurjan liudan keikkoja, mutta Toni Wirtasen mukaan hän yhtyeineen on melkoinen noviisi verrattuna pidemmän linjan konkareihin.

- Minullahan oli tuossa kesällä mahdollisuus viettää aikaa Paula Koivuniemen kanssa (Vain elämää -sarjan kuvauksissa) ja hän on keikkaillut 60-luvulta asti. Esimerkiksi siihen verrattuna me ollaan kyllä untuvasukupolvea, meillä on silkkilakanat. Aikanaanhan ei ole keikkapaikoilla ole edes ollut vessoja, siinä on käyty samalla riu’ulla asiakkaiden kanssa. Aika raffia, kun yrität toimittaa siinä asioitasi ja joku tulee viereen heittämään, että ”kiva kun pääsitte täällä käymään”.

- Toki itsekin on aikanaan esiinnytty sellaisissa ladoissa, ettei sitä uskokaan. Nykyäänhän olosuhteet ovat kuitenkin paremmin ja sitä vain mielessään vähän romantisoi vanhoja aikoja.

Katso alta haastattelu ja Apulannan Nova Stage -keikka kokonaisuudessaan:

Nova Stage

Radio Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen isännöimä Nova Stage on Radio Novan reilu vuosi sitten toimintansa käynnistänyt keikkastudio. Tänä aikana Nova Stage on tarjonnut yli 100 livekeikkaa kotimaisilta ja ulkomaisilta huippuartisteilta.

Vuoden 2014 Radio Gaalassa kunniamaininnan saanut Nova Stage kasvattaa jatkuvasti yleisöä tarjoten ainutlaatuisia live-elämyksiä radion lisäksi myös verkossa ja mobiilissa. Pääset katsomaan Nova Stage -livetaltiointeja Radio Novan Youtube-kanavalta, nettisivulta, sekä Katsomo.fi-sivustolta.

 

Kilpailut

Uusimmat