Hirvikolarien riski nyt suurimmillaan – tämä on vaarallisin aika törmäykseen

24.11.2014 11:55 -

Liikenneturvan mukaan hirvionnettomuuksia tapahtuu eniten kaksikaistaisilla pääteillä. Riski on suurimmillaan auringonlaskun tunteina. 

- Jos havaitsee hirven, vauhtia on vähennettävä välittömästi, vaikka hirvi vain seisoisi paikoillaan. Hirvet voivat käyttäytyä arvaamattomasti eivätkä ne välttämättä ymmärrä väistää ajoneuvoa, toteaa Liikenneturvan turvallisuusinsinööri Ari-Pekka Elovaara.

- Hirvet ja peurat ovat laumaeläimiä, eli on syytä muistaa, että siellä missä on yksi sorkkaeläin, on usein toinenkin, Elovaara jatkaa.



Näkyvyyttä edesauttaa myös ajovalojen ja tuulilasin sisä- ja ulkopintojen puhtaudesta huolehtiminen sekä kaukovalojen käyttö pimeän aikaan.

Hirvionnettomuuksia tapahtuu koko maassa – runsaasti varsinkin vilkkailla kaksikaistaisilla pääteillä. Onnettomuuksien määrä on laskenut alle puoleen vuosituhannen alun huippuluvuista, mutta Liikenneturvan tutkimuksen mukaan hirvikolari on kolmanneksi pelätyin asia liikenteessä: neljä kymmenestä suomalaisesta pelkää sen mahdollisuutta.

(Radio Nova, Liikenneturva)

Kilpailut

Uusimmat