Astiataivaan omistaja uskoo: Kiinnostus vanhoihin astioihin kasvaa entisestään

17.11.2014 12:13 -

Jokin aika sitten 1930-luvun Aalto-maljakko huutokaupattiin lähes 20 000 eurolla ja harvinaisimmista Muumi-mukeista maksetaan useita satasia. Mihin astioiden huimat hinnat perustuvat ja mistä niiden suosio johtuu?  

Radio Novan Illallinen -ohjelman juontaja Elli selvitti, mihin vanhojen astioiden ja Muumi-mukien hurjat hinnat perustuvat. Elli rimpautti vanhoja astioita myyvän Astiataivas-liikkeen ja verkkosivuston Tuulikki Räikköselle.

– Suosio perustuu yksinkertaisesti keräilyintoon. Muumien kohdalla se perustuu myös kansainvälistymiseen, sillä japanilaisetkin ostavat niitä hulluina. Hirveät hinnat perustuvat tähän niin sanottuun hysteriaan, Räikkönen aprikoi.

Asiantuntijankaan ei ole helppoa ennustaa, mistä astiasta tulee hittituote.

– Siihen vaikuttaa myös taitava markkinointi. Muumit on loistava esimerkki, sillä niistä on tehty sarjakuvia, elokuvia ja niillä on pitkä historia. Vaikea ennustaa, tuleeko vaikka Angry Birdsistä samanlainen.

Räikkönen uskoo, että vanhan tavaran arvostus tulee tulevaisuudessa kasvamaan entisestään.

– Sehän on hajoavaa tavaraa, joka vähenee koko ajan. Vanhat lasituotteet ja Arabian astiat rupeavat jossain vaiheessa kiinnostamaan vielä enemmän, Räikkönen uskoo.

Kuuntele juttu alta!

Kuva: MTV

(Maria Rautio / Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat