Teemu Selänne jääkiekkojoukkueen rituaaleista: Uudelta tulokkaalta ajetaan karvat pois

07.11.2014 11:36 -

Samuli Aaltonen jututti kiekkolegendaa. Keskusteluhan kääntyi herroilla alapääkarvojen trimmaamiseen, mikä on ollut jonkinlainen jääkiekkojoukkueen "toverillinen rituaali".

Teemu Selänteen uutta kirjaa on myyty Suomessa jo yli 50 000 kappaletta. Pääsikö kirjan suosio yllättämään itse kirjan päähenkilön?

– Kaikilla muilla oli kovat odotukset, mutta eihän noista ikinä tiedä. Ei se mikään yllätys tietysti ole, mutta hienoa, että ihmiset ovat sen halunneet ostaa ja lukea, Selänne kommentoi vaatimattomasti kirjan saamaa suosiota.

Kirja pitää sisällään paljon sellaista, mitä ei normaalisti pääsisi kuulemaan – kuten erilaiset toverilliset rituaalit jääkiekkojoukkueen kesken. Kirjassa kerrotaan esimerkiksi kuinka uudelta tulokkaalta ajetaan karvat pois.

– Onneksi sitä ei ole enää, Teemu nauraa.

– Sellainen traditio oli tosiaan, kun olin nuorempi. Asiat on keventynyt sen jälkeen, ja nykyään on säännöt mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Ennen se saattoi mennä ihan törkeyksiin.

Kirjan mukaan Teemukin on saanut kokea kerran kyseisen "sheivaamisen".

– Joo, se oli silloin kun menin Jokereiden edustusjoukkueeseen. Siihen aikaan se oli tosiaan traditio. Mutta onneksi juuri sinä vuonna kun menin NHL:ään, seurat kielsivät tämän.

Vaikka touhu onkin välillä ollut melko värikästä, niin juuri sitä kiekkolegenda kertoo kaipaavansa.

– Joukkueessa on 25 erilaista persoonaa, ja se on se juttu, mikä tekee hommasta niin värikkään. Uran jälkeen sitä on eniten ikävä, juuri sitä ihmisten kanssa yhdessäoloa ja pukukoppielämää. Jääkiekkoa niin kuin pelinä ei ole ollut juurikaan ikävä, mutta tosiaan hienoja hetkiä pelikavereiden kanssa tulen varmasti kaipaamaan, Selänne kertoo.

Kuuntele haastattelu:

Kilpailut

Uusimmat