Suomalaisen musiikin viikko: Vinyyliherkkuja Juicelta, Badding Somerjoelta ja CMX:ltä

16.10.2014 15:13 -

Tänään starttaava kotimaisen musiikin teemaviikko alkaa  Tampereelta Musiikki & Media -messuilta. Juhlaviikot tuovat musiikinystävien käsiin erikoisjulkaisuja suomalaisten ikonisimmilta tekijöiltä.

Valtakunnallinen Suomalaisen musiikin viikko järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa. Teemaviikko alkoi torstaina 16. lokakuuta käynnistyneiltä Musiikki & Media -messuilta Tampereelta, ja kampanja kestää 26.10.2014 asti.

Musiikkituottajat ry:n järjestämän kattokampanjan missiona on tukea suomalaista musiikkia, kotimaisia artisteja ja musiikkikulttuuria.

Ei juhlapuheita, vaan tekoja

Teemaviikko tuo iloa yleisölle myös konkreettisesti.  Päivänvalon näkee Juice Leskinen & Coitus Intin Per Vers, Runoilija -klassikon numeroitu 40-vuotisjuhlapainos Juho Juntusen piirtämine sarjakuvineen. 

Uudelleen masteroituna julkaistaan Tuomari Nurmio ja Köyhien Ystävien Kohdusta hautaan, levyn 35-vuotisjuhlapainos.

Rauli Badding Somerjoen Parhaat-kokoelma ei ole koskaan aiemmin ollut saatavana vinyylinä, kuten ei myöskään CMX:n läpimurtolevy Aura, joka julkaistaan kolme puolta sisältävänä tuplavinyylinä ja levyn 20-vuotisjuhlapainoksena.


Muita ohjelmistoon kuuluvia vinyylilevyjä ovat mm. Wigwamin Nuclear Nightclub, Hurriganesin Roadrunner, Pelle Miljoona Oy:n Moottoritie on kuuma, Elastisen Joka päivä koko päivä, Maj Karman Salama, Olavi Uusivirran Elvis istuu oikealla ja Ikuiset lapset jaPalefacen Maan tapa.

Vinyylivalikoimat vaihtelevat myymälöittäin ja tuotteita voi tilata myös netistä.
 
Suomalaisen musiikin viikon aikana julkaistaan myös eri tyylilajeja edustavia kotimaisia levyjä, kuten Samuli Edelmannin Mahdollisuus, Kotiteollisuuden kokoelma Murheen mailla II ja Diandran Dynamiittii. Viikon aikana kauppiailla on erikoistarjouksia niin myymälöissä kuin nettikaupoissakin.

Kampanjaviikon ohjelmistoon kuuluu myös konsertteja ja keikkoja, muun muassa Lost In Music -festivaali. Teemaviikon aikana keikkailevat myös Elonkerjuu, Haloo Helsinki!, Irina, Jarkko Martikainen & Luotetut Miehet, Hevisaurus, Happoradio, Satin Circus, Susanna Haavisto ja .

(Radio Nova)

Kuva: Shutterstock

Kilpailut

Uusimmat