Sani Konttorissa: Laulaja eläytyy kuin näyttelijä

09.10.2014 20:15 -

Laulaja Sani eli Saija Aartela on kulkenut pitkän 90-luvun Aikakoneen vuosista. Laulajattaren kolmas sooloalbumi Aulanko julkaistaan perjantaina 10. lokakuuta.

Radio Novan Annika Metsäkedon ja Sari Seppälän vieraana julkaisun kynnyksellä vieraillut Sani odottaa innolla perjantaita, kun uusi levy saapuu kauppoihin.

Sari innostui Aulanko-levyn Jää-kappaleesta ja sen teksteistä, joista vastaa Miina Maasolan leski, näyttelijä-ohjaaja Antti Mikkola. Sani itsekin hätkähti tekstien rajuutta.

Jää-kappaleessa lauletaan muun muassa näin: Enkä välitä vaikka tulet kotiin ja kosket mua kuin esinettä, kestän sen ja sanon, että jää.

– Ajattelin, että onkohan se teksti vähän liiankin rankka, mutta se jäi sinne muhimaan ja päätyi loppujen lopuksi levylle, onneksi.

Sanin mielestä artistin ei välttämättä ole pakko pystyä samaistumaan esittämiinsä lyriikoihin, mutta "olisihan se hyvästä". Joskus laulaja tas on ikään kuin näyttelijä ja eläytyy.

– Artisti voi hypätä jonkun toisen rooliin, olla niin kuin tarinan kertoja ja välittäjä.

Naisen edellinen sooloalbumi Pedon kynnet ilmestyi seitsemän vuotta sitten. Sen jälkeiset vuodet Sani on keikkaillut Aikakoneen ja eri kokoonpanojen kanssa, tehnyt musiikkia, näytellyt kesäteattereissa ja saanut lapsen.

Kuuntele Sanin Konttorissa torstaina 9. lokakuussa tehty haastattelu!

 

Kuuntele torstainen haastattelu!



(Radio Nova)

 

 

Kilpailut

Uusimmat