Softengine uudesta albumistaan: Mielenkiintoisia ratkaisuja, eeppistä soundia ja erilaisia biisejä

08.09.2014 16:46 -

Softengine julkaisee esikoisalbuminsa perjantaina 17. lokakuuta.

Kevään ja kesän aikana Finnvox-studiolla äänitetyllä albumilla on 11 kappaletta, sisältäen singlet Something Better ja Yellow House. Levyn on tuottanut Aki Sihvonen.

– Levyn tekeminen on ollut rankka urakka, mutta onneksi todella mukavaa hommaa! En ole kuukauteen ehtinyt käydä kunnolla töissä, koska olen työstänyt levyä kotonani aina Seinäjoella ollessa. Helsingissä on myös rampattu studiolla jatkuvasti, Softenginen laulaja, kitaristi ja säveltäjä Topi Latukka kertoo albumintekoprosessista.

Kesän aikana reilut parikymmentä keikkaa soittanut Softengine valikoi albumille päätyneet kappaleet vahvaksi hioutuneesta keikkasetistä:

– Meillä oli noin 15 biisiä, joita ollaan jo jonkun aikaa soitettu keikoilla. Näistä sitten yhdessä levy-yhtiön kanssa valitsimme levylle Something Betterin seuraksi 10 kovinta biisiä.  Meillä oli myös muutama potentiaalinen biisi vanhalta omakustanteeltamme. Saimme paljon kehotuksia niiden laittamisesta levylle. Mietimme asiaa, mutta päädyimme kuitenkin siihen, että kaikki musiikki levyllä tulee olemaan uutta ja ennenjulkaisematonta, Latukka kertoo.

– Albumin tekemisen kohokohtaa on vaikea sanoa, sillä siihen on liittynyt niin paljon hienoja juttuja. Valmiiden biisien fiilistely ja soitattaminen muille täysillä volumeilla on siistiä! Kutsuimme studioon yhtenä päivänä myös faneja laulamaan levylle taustoja, se oli myös todella onnistunut spesiaali juttu. Levyllä on todella paljon yllätyselementtejä. Olemme yrittäneet tehdä sellaisia asioita mitä ei välttämättä normaalisti rockmusiikissa tehdä. Mielenkiintoisia ratkaisuja, eeppistä soundia ja erilaisia biisejä. Kannattaa kuunnella itse!

Softengine juhlii debyyttialbumin julkaisua keikalla Seinäjoen Rytmikorjaamolla lauantaina 18.10.

Kilpailut

Uusimmat