Kesäkavereiden tekijät: Elokuva antaa miesten kurkistaa naisten elämään

06.08.2014 09:03 -

Sisarukset ohjaaja Inari Niemi ja käsikirjoittaja Juuli Niemi saivat idean Kesäkaverit-elokuvaan neljä vuotta sitten. Siinä nuoret naiset etsivät Hangon auringossa elämälleen suuntaa ja tarkoitusta.

Kypsyttely kannatti, sillä kehuttu elokuva keräsi elokuvateattereihin ensimmäisenä viikonloppunaan liki 20 000 katsojaa. Se on hiljaisena elokuvakesänä hyvä lukema.

Iina Kuustosen, Minka Kuustosen ja Anna Paavilaisen tähdittämä draamakomedia sai ensi-iltansa viime perjantaina 1.8.2014. Ensi-iltatutkimuksessa viikonlopun yleisö myös arvotti elokuvan poikkeuksellisen korkealle: 90 prosenttia vastaajista piti elokuvaa hyvänä, erittäin hyvänä tai loistavana, mikä on reippaasti yli keskiarvon ja yhtä moni on valmis suosittelemaan sitä myös ystävilleen.

Tekijäsisarukset ohjaaja Inari Niemi, 35, ja käsikirjoittaja Juuli Niemi, 33, kertovat, että idea elokuvaan syntyi jo neljä vuotta sitten. Kaksikko kertoo, että elokuvassa kuvattujen 25-vuotiaiden, muutama vuosi sisaruksia nuorempien naisten sielunelämään löytyi portti helposti.

– Täytyy myöntää, ettei me tehty mitään järkyttävää tutkimusta siitä, minkälaista on olla kaksivitonen juuri tänä vuonna, kertoi Juuli.

– On ollut hauskaa kuulla tämän päivän parikymppisilta kiitosta siitä, ettei leffassa koko ajan räplätä älypuhelimia ja taivastella "nykynuoria". Ja jotkut asiat ovat aina samanlaisia riippumatta ajasta, pohti Inari.

Ei mikään pelkkä tsikufliku

Niemet olivat silminnähden onnellisia Helsingin Lasipalatsissa järjestettävässä kutsuvierasensi-illassa kuhisevasta väenpaljoudesta ja salamavalojen välkkeestä.

– Tämä on aivan mahtavaa! Ollaan siskon kanssa unelmoitu tästä pitkään ja alettu tehdä tätä käsikirjoitusta ja elokuvaa neljä vuotta sitten, hymyili Juuli.

– Tietenkin toivomme, että mahdollsimman moni näkisi elokuvamme niin kuin varmaan kaikki muutkin elokuvantekijät. Kyllä meillä on Juulin kanssa edelleen sellaisia hetkiä, että vain katsotaan toisiamme: Me saatiin tehdä se! Se oli niin pitkään vain haave.

Ohjaaja sanoo, ettei lähtenyt erikseen rakentamaan uutukaisesta genre-elokuvaa kuten "chick flickiä" eli tytöille tai naisille suunnattua viihdettä.

– Mä oon huono genreissä, en hirveästi mieti niitä tehdessäni. Enkä tiedä, miten hyvin tämä sopii chick flick -genreen. Elokuva ei ole suunnattu vain naisille, vaikka pääosissa on naisia. On kivaa, että miehetkin pääsee vähän kurkkaamaan, että millaisia naiset on keskenään. Se pidettiin koko ajan mielessä, haluttiin näyttää niitä hetkiä.

Voivatko miehet järkyttyä näkemästään?

– Toivottavasti, nauroi käsikirjoittaja. – Me ollaan kuultu, että miehetkin on tykäneet Kesäkavereista. Se ei varmasti rajaudu pelkästään naisten elokuvaksi.

– Kesäkaverithan on aika komediallinen, eikä pelkästään vakavaa draamaa. Ihmiset haluavat myös viihtyä ja nauraa elokuvassa!



Pihla Viitala ja Anna Paavilainen Kesäkaverit-kutsuvierasnäytöksessä 31.8.2014 Helsingin Lasipalatsissa.




Minka Kuustonen ja Iina Kuustonen samaisessa Kesäkaverit-kutsuvierasnäytöksessä.


Muissa rooleissa nähdään Lauri Tilkanen, Pihla Viitala, Sampo Sarkola, Eero Ritala, Milka Ahlroth, Matleena Kuusniemi ja Aku Hirviniemi.

Lue lisää leffasta:

Minka Kuustonen: Kesäkavereissa naiset käyttäytyvät kuin naiset normaalistikin

Iina Kuustonen: Kesäkaverit-elokuva syntyi ysärimusan siivittämänä

(Radio Nova)

Valokuvat: Matilda Forstadius ja MTV

Kilpailut

Uusimmat