Iina Kuustonen: Kesäkaverit-elokuva syntyi ysärimusan siivittämänä

01.08.2014 08:38 -

Perjantaina 1. elokuuta ensi-iltansa saavassa Kesäkaverit-leffassa nauretaan ja ehkä vähän niellään kyyneliäkin Hangon auringossa. Elokuvassa kuullaan uusimpia kesähittejä muun muassa Kasmirilta. Kuvaukset alkoivat kuitenkin aina jamakalaisartistin hitillä vuodelta 1995!

Elokuvassa kuullaan musiikkia muun muassa Tuomari Nurmiolta, PMMP:ltä ja Kasmirilta. Elokuvan pääkolmikon tapaan myös näyttelijät Iina Kuustonen, Minka Kuustonen ja Anna Paavilainen asuivat samassa asunnossa.

– Kyllä ysärihitit oli meillä suurimmassa kuuntelussa kimppakämpällä. Meidän ohjaaja Inari Niemi tuli joka päivä kavauksiin autolla niin että se laittoi täysillä soimaan Mr. Boomabasticin. eli kyllä varmasti on Mr. Boombastic tehnyt osansa, nauroi Iina Kuustonen elokuvan kutsuvierasensi-illassa muistellessaan Shaggyn kuuntelua.

Elokuva tapahtuu kauniissa rantakaupungissa, aurinkoisessa Hangossa. Iina Kuustonen kertoo, että viime kesänä kuvatun elokuvan rantakohtaukset tehtiin kuitenkin useimmiten "huulet sinisinä", vaikka katsojalle välittyy tunnelma helteisestä rantsusta.

– Mutta joku taika siinä siinä aivan vaan tapahtuu, kun kamerat käynnistetään!

Kahvia paikallisille ja kesävieraille

Kesäkaverit kertoo ennen kaikkea ystävyydestä. Viimeksi Madridissa tarjoilijana työskennellyt Iiris (Anna Paavilainen) palaa kesäksi Hankoon, josta hänen paras kaverinsa Karoliina (Iina Kuustonen) on hankkinut heille sieltä kesätyöt kahvilasta.

Tytöt ystävystyvät omalaatuisen työkaverinsa, Eevan (Minka Kuustonen) kanssa, ja pääsevät asumaan tämän tädin rantahuvilalle. Suunnitelmissa on viettää huoleton kesä kavereiden kanssa juhlien ja rantaelämästä nauttien, ilman stressiä ja mieluiten ilman miehiä. Mutta sitten alkaa tapahtua.

Kuuntele Iina Kuustosen haastattelu kokonaisuudessaan!

Tarvitset Flash Player 10:n tai HTML 5 yhteensopivan selaimen kuunnellaksesi tämän ääniklipin.

//

Sisarusten Inari Niemen ohjaamassa ja Juuli Niemen käsikirjoittamassa elokuvassa ovat Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Sampo Sarkola, Matleena Kuusniemi ja Eero Ritala.Kesäkaverit saa ensi-iltansa 1.8.2014.Kuvat: Filmikamari

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat