Ruisrock tänä viikonloppuna – näin Kurt Cobain kenkkuili turkulaishotellissa 22 vuotta sitten

01.07.2014 14:22 -

Tulevana viikonloppuna juhlitaan jälleen Ruisrockia. Festivaaleilla on vuosikymmenten saatossa nähty aimo liuta legendaarisia artisteja, muun muassa Nirvana, jonka nokkamies Kurt Cobain heittäytyi hieman hankalaksi majoitusvaatimustensa suhteen.

Nirvana esiintyi Ruisrockissa vuonna 1992, vajaa kaksi vuotta ennen Kurt Cobainin kuolemaa. Bändi oli tuolloin jo noussut maailman suurimpien bändien joukkoon edellisvuonna ilmestyneen Nevermind-levyn myötä.

Cobain tunnetusti koki julkisuuden ja suosion hankalaksi ja muutama viikko sitten julkaistussa promoottorilegenda Antti Einiön Rokkia ikä kaikki -elämänkerrassa Einiö muisteleekin Nirvanan Ruisrock-vierailua seuraavasti:

”Siinä vaiheessa laulaja Kurt Cobainin erilaiset riippuvuuden olivat jo niin mittavia, että kiertueella oli mukana hänen oma lääkärinsä, joka piti ainetasapainot kurissa.

Cobain ei ollut vaimonsa kanssa tyytyväinen yhteenkään hotellihuoneeseen Turun Hamburger Börsissä. Jokaisessa oli jotain vikaa.

Viimein kuitenkin löytyi yksi huone, joka heille kelpasi. Ongelmana oli se, että huoneessa majaili jo EMA Telstarin Thomas Johansson. Vaan eipä kestänyt kuin muutama minuutti, niin Johansson oli käytävällä ja Cobain vaimoineen muuttaneena uuteen huoneeseensa. Se taisi olla melkoinen isku Johanssonille, enkä usko että hän vieläkään kovin hyvällä tätä pariskuntaa muistelee.

Muutoinhan Cobain ja hänen vaimonsa olivat melkein koko Suomessa olonsa ajan sulkeutuneina huoneeseensa. Heidät ajettiin autolla lavan lähelle, ja pariskunta palasi heti keikan jälkeen hotelliin.”

Katso alta yleisöstä taltioitu video Nirvanan Ruisrock-keikasta:

Tulevana viikonloppuna Ruisrockissa esiintyy  muun muassa Lily Allen, Suede, David Guetta, The Offspring, sekä pitkä liuta kotimaisia huippunimiä.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat