Lauri Tähkältä yllätysveto: Voitto Tangomarkkinoiden Sävellys- ja sanoituskilpailussa

25.06.2014 12:15 - - Luettu 3 144 kertaa

Lauri Tähkä on voittanut Tangomarkkinoiden Sävellys- ja sanoituskilpailun kappaleella Kiivas ja kaunis.

Lauri Tähkä innostui uudenlaisesta haasteesta havahtuessaan tangon taikaan: 

- Heräsin keväällä lapsuudenkodistani Pohjanmaalla Esko Rahkosen Erottamattomat tangoon. Jäin makoilemaan minulle epätyypilliseen tapaan yllättävän pitkäksi aikaa sänkyyn. Ihailin suunnattomasti Erottamattomat tangoa ja Rahkosen tulkintaa. Laulu vei lapsuuden lämpimiin kesiin ja muistoihin, johon kuului lähtemättömästi suomalainen tango. Mietin, että pystyisinkö ja osaisinko sanoittaa ja säveltää tähän päivään kiihkeän ja intohimoisen tangon, jossa toisen ihmisen kiihko, kosketus ja tulenpalava rakastaminen on läsnä, Tähkä kertoo.

Inspiraatio johti tekoihin ja kappale muotoutui miehen mielessä sopivasti Tangomarkkinoiden Sävellys – ja sanoituskilpailun aikoihin. Loppu onkin historiaa.

- Tangomusiikin aiheena on lähes aina rakkaus tavalla tai toisella, ja tanssi ilmentää dramatiikkaa ja intohimoa. Sana 'tango' onkin latinaa ja tarkoittaa kosketan. Kiivas ja kaunis -laulu on kunnianosoitus tangomusiikkia ja sen dramaattista tanssia kohtaan.

Kappale kuullaan ensi kerran 30.6. Radio Suomessa. Sinkku julkaistaan digitaalisesti 11.7. Lauri esittää kappaleen ensimmäistä kertaa livenä Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangokuningatar Finaalissa 12.7.

(Radio Nova)

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat