Uuden kesäsinglen julkaisseen Eva & Manun Eeva: Meissä asuu ilo

13.06.2014 15:03 -

Uuden digitaalisen sinkun Cinnamon Heartsin julkaissut pariisilais-jyväskyläläinen pariskunta asuu puutarhaidyllissä, viimeistelee toista levyään ja harrastaa puutarhanhoitoa stressaamatta.

Raikasta ja mannermaista poppia tekevä kaksikko asuu Nurmijärvellä ihanassa puutalossa, jonka kotistudiossa on valmistunut myös tuleva levy. Taloa ympäröi puutarha, jota kaksikko hoitaa säännöllisesti, mutta ilman paineita.

– Pihatyöt ovat kivaa vastapainoa musiikkityölle. Tosi mielellään teen jotain tuossa puutarhassa lähes päivittäin, saa näpertää siellä jotain, kertoo Eeva Louhivuori.

Yhä usemman puutarhan vihulaisista lehtokotiloista ei ole Eevan ja Manun paratiisissa näkynyt vielä merkkejä.

– Nyt pitää olla sormet ristissä, sillä olen kuullut, että ne on todella ärsyttäviä, sanoo Eeva.

Ulkotyöt ovat Bostonissa Berklee College of Musicissa vuonna 2009 tavanneelle kaksikolle entuudestaan tuttuja, sillä he lähtivät yhdessä kiertämään Eurooppaa pakettiautolla ja asuivat ja työskentelivät eri maatiloilla. Kiertolaiselämän ohessa pari sävelsi yhdessä musiikkia ja julkaisi joka viikko uuden musiikkivideon, uudesta paikasta.

Duo Eva & Manu syntyi ja pääsi pian esiintymään smaan televisioshow'hun maailmantähtien kuten Red Hot Chili Peppersin kanssa. Syksyn 2011 Ranskan kiertue olikin jo loppuunmyyty.

Aurinkoinen uutuus syntyi synkimpänä talvena

Tulevan albumin ensimmäinen single Cinnamon Hearts julkaistiin perjantaina 13. kesäkuuta. 

– Se syntyi edellistalvena, synkässä ja vähälumisessa nurmijärveläismaisemassa. Oli tosi harmaata, alunta ehkä vain viikon meilläkin. Meillä oli kova kesän kaipuu: "Aah, aurinkoa jostain!" Puolivahingossa tehtiin sitten tosi aurinkoinen biisi, mutta kyllä meissä asuu tosi iso positiivisuus. Aina tykätään pomppia ja bailata, nauraa Eeva.

Siinä, missä debyytti Eva & Manu oli kaihon sävyttämä matkapäiväkirja pariskunnan retkiltä, on seuraaja elämässä vaikuttavien ihmisten sävyttämä tuotos.

– Tää kertoo ihan selkeästi enemmän meidän lähipiiristä, mun ja Manun (Emmanuel Laudic) suhteesta, ja meidän suhteesta meidän ystäviimme, joita ollaan ehkä menetetty ja joita on tullut uusia, ja perheistämekin lauletaan levyllä tosi paljon.

Evan mukaan jarrulla ei jalkaa ole pidelty, vaikka aihepiiri on hyvn intiimi, suorastaan iholla.

– Kyllä tarinat ja tunteet hyvin sensuroimattomana tulevat esiin. Joskus jopa korostetaan juttuja, eli kerrotaan asiat vielä dramaattisimpana kuin ne ovat olleet. Mun mielestä on tärkeää musiikissa, ja taiteessa ylipäätään, tuoda ääripäitä esille. Ei ainakaan kaunistella asioita yhtään.

Viinipullo odottaa

Uuden levyn teko edistyy hyvin, vielä kesäkuussa sitä tehdään Eevan mukaan "yötä päivää". Levy valmistuu elokuussa. Nyt mukana on kaksi tuottajaa, arvostettu Tuomo Prättälä, joka on Evan serkku ja naisen veli Olavi Louhivuori, joka tuo mukanaan orkestraatioita torvineen ja jousineen.

Viisi vuotta sitten tavannut pariskunta tekee nyt musiikkia vapautuneemmin yhdessä kuin ensimmäisellä levyllä. Kaksikko säveltää ensin tahoillaan ja esittelee sitten aikaansaannoksensa toiselle. Nyt viestintä on hyvin suoraa, nauraa Eeva.

– "Kauhee biisi! Miten sä voit ees ajatella, että meille tulis tuollainen biisi!" Mutta olemme myös oppineet suodattamaan toistemme palautetta. Emmehän me sillä pahaa tarkoita, haluamme vain kehittää toisiamme.

Mutta mitä pariskunta tekee, kun uusi albumi on valmis? Avaako kaksikko ranskalaisittain viinipullon vai kiipeääkö trampoliinille?

– Itse asiassa meillä on täällä  jo viinipullo säilössä sitä hetkeä varten, nauraa Eeva.

– Eli kyllä me se ainakin tehdään ihan varmasti. Mä luulen, että ensimmäisenä päivänä, kun levy on valmis, me varmaan ollaan täällä kotona ja makoillaan puutarhassa koko päivä, kun sitä ei olla ehditty vielä tekemään. Ei olla oikein ehditty vielä nauttia talon parhaista antimista. Varmaan ollaan täällä ja otetaan ihan rauhassa.

Kuuntele koko haastattelu!

Tarvitset Flash Player 10:n tai HTML 5 yhteensopivan selaimen kuunnellaksesi tämän ääniklipin.

//

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat