Konttorin tähtivieraasta Esko Valtaojasta vuoden puhuja

12.06.2014 13:30 -

Avaruustähtitieteen professori, kirjailija ja filosofi Esko Valtaoja on valittu Vuoden puhujaksi 2013.

Tunnustuksen antaa vuosittain puhetaidon opettajien yhdistys Logonomit ry. Esko Valtaoja palkitaan hänen ilmeikkäistä ja mielenkiintoisista esiintymisistään eri yhteyksissä.

Vuoden 2012 Tieto Finlandia -voittaja Valtaoja kuvailee itseään kotonaan maailmankaikkeudessa olevaksi utelias agnostikoksi, joka harrastaa elämän perusteiden pohtimista, runoja ja mallasviskejä.

Palkinnon myöntäjä, Logonomit ry kiittelee Valtaojaa seuraavasti: "Hän on maailman ihmettelijä, jota tiede ei rajoita. Esko Valtaojan huumorin ja joskus itseironiankin maustamat rehelliset puheenvuorot ilmentävät yhteistyön voimaa ja antavat toivoa heikoimmillekin yksilöille. --- Hän käsittelee elämän ja kuoleman asioita humoristisen filosofisesti ja moniulotteisesti niin, että vaikeakin asia saa kuulijan kiinnostumaan ja kuuntelemaan aktiivisesti."

Professori Valtaoja on jo 37. Vuoden puhuja. Logonomit ry on valinnut vuoden puhujan vuodesta 1972 lähtien. Kautta aikain ensimmäinen Vuoden puhuja oli Tasavallan Presidentti Urho Kekkonen.

Valinnallaan logonomit vaalivat suomalaista puhekulttuuria. Sisällön lisäksi kiinnitetään huomiota muun muassa aitouteen, rohkeuteen ja vuorovaikutustaitoja

Kuuntele Valtaojan haastattelut Konttorista:

Onko avaruudessa elämää, Esko Valtaoja?

Esko Valtaoja Konttorissa: Musiikkia ja avaruuskohinaa

Esko Valtaoja: Työstressi syntyy ihmisten ahneudesta

Esko Valtaoja kehottaa jännittäjiä unohtamaan turhan kikkailun

Esko Valtaoja oli Konttorin vieraana 26.5.-28.5.2014.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat