Janna hittisinkustaan: Hulluus ei ole lauluntekijällekään helppo aihe

06.06.2014 07:48 -

Radio Novan Viikon albumiksi on valittu Jannan ensimmäinen suomenkielinen albumi. Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänänen kävi laulajattaren kanssa koko levyn "kappale kappaleelta".

Janna-albumin neljäs kappale, ensimmäinen single on suursuosikiksi nopeasti kasvanut Sä et ole hullu.

Nainen koki sen tekemisen tärkeäksi, sillä naisen omassa  lähipiirissä on kärsitty mielen järkkymisestä.

– Aluksi mietin, miltä kulmalta aihetta alan purkaa. Se on aika vaikea aihe. Olen kirjoittanut biisin mun hyvinkin läheiselle ihmisielle, jolla oli vaikeata, ja olen nähnyt, että monilla muillakin kavereilla ja ihmisillä mun ympärillä on ollut vähän sellaista, että kaikki ei ole hyvin. Halusin tehdä biiisin, joka tsemppaa kaikkia, koska se on tosi tärkeää, kertoo Janna.

Levyn toinen single Läpinäkyvä kertoo rakkauden loppumisesta. Janna sävelsi kappaleen yhdessä Henri Lantzin kanssa ja hioi sen koskettavat sanat loppuun Saaran Törmän avustuksella.

– Tää on aika henkilökohtainen biisi, teksti ja melodia syntyi aika nopeasti. Ehkä tämän teksti toivottavasti auttaa ihmisiä, jotka ovat olleet samanlaisessa tilanteessa kuin minä, Janna sanoo.

Viides raita ja samalla tuorein single Tytöt lähtee tanssimaan kertoo epävarmuudesta parisuhteessa.

– Tää on mun ja Jurek Reunamäen sävellys ja Saara Törmän teksti. Aihe on tosi tärkeä. Parisuhteessa voi olla vaikeaa luottaa toiseen, etenkin alkuvaiheessa. Biisin viesti on "ota iisisti, että kyllä mä aina palaan. Jos mä käyn vähän ulkona tyttöjen kanssa, ei se tarkoita, että mä pettäisin, tai tekisin jotain muuta tyhmää", kertoo Janna huomauttaen samalla, että tilanne voisi kertoa myös poikien kaljalle lähdöstä.

– Olen esittänyt tämän muutaman kerran keikalla ja vanhemmatkin ihmiset on tulleet sanomaan, että "tää kertoo niin mun elämästä", ja niin nuoremmatkin. On ihanaa, että tämä toimii!

Janna-pitkäsoiton avaava kappale Uusinta kuullaan heti aamukahdeksan jälkeen ja tästä eteenpäin artistilta saadaan taajuudelle yksi kappale tunnissa. Levyn päätösraita Sydämen kantaja soi klo 18 jälkeen.

Tuoreen musiikin lisäksi Janna-faneja hemmotellaan taajuudella myös naisen tarinoilla kuhunkin kappaleeseen liittyen.

Jannan esiintyi Nova Stagella maanantaina 2. kesäkuuta.

Lisää aiheesta:

Jannan uutuus soi Novalla kokonaisuudessaan perjantaina

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat