Lintsin reissu vaihtui levynjulkkareihin – Parkanon koululaiset keräävät rahaa lastensairaalalle

24.05.2014 09:05 -

Piirustuskilpailusta tuli voitto nelosluokalle, mutta saatu 500 euron summa ei olisi kuitenkaan riittänyt edes bussin vuokraan huvipuistoon, joten luokkaretkirahastoa piti kasvattaa. Nyt sekä alkuperäinen summa että paljon lisää on päätymässä hupireissun sijaan Uudelle lastensairaalalle. Miten tässä näin kävi?

Kaikki lähti liikkeelle keväällä 2013 Pirkanmaan Osuuskaupan järjestämästä piirustuskilpailusta, jossa haettiin uutta kuvaa painatettavaksi ketjun kestokasseihin.

– Kärpäsestä kasvoi härkänen, nauraa Parkanon keskustan koulun 4 C -musiikkiluokan opettaja Johanna Koskiniemi luokan taivalta.

– Osuuskaupan kilpailuun tuli valtavasti piirustuksia, mutta kuinka ollakaan, minun oppilas voitti kilpailun huikealla äänimäärällä. Palkinnoksi hän sai 500 euroa luokkamme retkikassaan.

Oppilaat innostuivat, että nyt lähtetään Lintsiin tai Särkänniemeen, mutta rahat eivät olisi riittäneet edes kuljetuksiin. Viidestäsadasta eurosta tulikin pesämuna.

– Me päätimme tehdä rahalla jotain erilaista ja  voittokuvan innoittamana meille syntyi hieno räppi, Traktorilla Kauppaan.

Musiikkiosuudet taltioitiin viime syksynä legendaarisella Akun tehtaalla, Ylöjärvellä. Sanoitukseen liittyviä kuvia oppilaat taiteilivat tammikuussa ja helmikuussa valmistui musiikkivideokin.

– ”Hovisäveltäjämme” Birgitta Äijälä on säveltänyt meille lukuisia muitakin kappaleita ja niiden innoittamana syntyi käsikirjoitus Jules Vernen innoittamaan Maailman ympäri kahdeksalla laululla -konserttiin, joka oli samalla levyjulkkaritilaisuutemme huhtikuun lopussa. Konsertti oli huippumenestys, tuhannen kappaleen levypainos on sen johdosta lähestulkoon loppuunmyyty.

Kokemus vahvistanut yhteishenkeä

Nelosluokka on saanut mukaansa myös paljon sponsoreita, jotka ovat mahdollistaneet ammattilaisstudion käytön ja kaksi kappaletta sekä musiikkivideon sisältämän levyn painattamisen Saksassa. Matkan varrella myös rahojen käyttöosoite on muuttunut.

– Haluamme omalta osaltamme osallistua myös suurempiin talkoisiin, nimittäin Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeeseen. Lahjoitamme osan levytuotostamme ja mahdollisista konserttituloistamme tuohon hyvään hankkeeseen. Ja emmeköhän me vielä pääse niihin lasten toivekohteisiinkin, eli huvipuistoihin retkelle!

Projektin makeimmat hedelmät ovatkin olleet aivan muuta kuin alkuperäinen tavoite saada rahaa luokkaretkikassaan.

– Projekti on luonut mahtavasti me-henkeä porukkaamme, talkoolaisiakaan ei ole tarvinnut kauaa houkutella. Tämä on poikinut myös yhteydenottoja eri puolilta Suomea ja keikkojakin on jo sovittu.

Traktorilla kauppaan -projektin Facebook-sivut

www.mtv.fi/liveaid

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat