Leijonien Komarov: Jere omien puheidensa mukaan edelleen päällikkö

07.05.2014 14:38 -

Suomen jääkiekkoleijonat pitivät tänään viimeisen lehdistötilaisuutensa Hartwall Areenalla ennen matkaa kohti Valko-Venäjää ja Minskin turnausta.

Joukkue vaikutti henkisesti valmiilta tuleviin peleihin, vaikka kyseessä onkin varsin nuori joukkue. Joukkueen konkariosastoon kuuluva Leo ”Leksa” Komarov kertoi, että vaikka joukkue onkin nuori, on se silti nälkäinen.

– On aina vaikea sanoa, onko joukkue kokenut vai kokematon. Kun mennään sellaiseen turnaukseen missä tarvitaan voittoja, niin siellä kyllä taistellaan jokaisesta pelistä, eikä pohdita muuta. Tarvitaan tietenkin myös vähän tuuria ja katsotaan vähän mihin saakka se riittää, Komarov kertoo.

Komarov on itse ehtinyt pelata jo monissa MM-kisoissa ja yksi maailmanmestaruuskin on takataskussa. Tästä huolimatta Leksa ei etukäteen liikoja odota, vaan kertoo joukkueen etenevän peli kerrallaan.

– Ihan hyvä turnaus varmasti tulossa. Tulee kyllä olemaan vaikeata, seitsemän peliä kymmeneen päivään, se ei ole varmasti kenellekään helppoa. Ei varmasti myöskään faneille, jotka joutuvat television ääressä istumaan jatkuvasti.

Joukkueen toinen konkari, Jere Karalahti on myös matkalla mukana. Karalahti on ehtinyt Minskissä viettää aikaa jo aikaisemminkin, pelatessaan KHL-joukkue Dinamo Minskin riveissä kaksi kautta vuosina 2011-2013. Onko Jere luvannut näyttää paikkoja muille leijonille paikan päällä?

– No, ainakin omien juttujensa perusteella Jere on aika kova päällikkö Minskissä. Katsotaan sitten, pitävätkö suuret puheet paikkansa, Komarov naureskelee.

Leijonien MM-turnaus alkaa tämän viikon lauantaina, kun joukkue kohtaa B-lohkon alkusarjan ottelussa Latvian. Radio Nova seuraa leijonien edesottamuksia koko kisojen ajan.

Kilpailut

Uusimmat