Signmark rikkoo jälleen rajoja uudella albumillaan – tähän ei moni pysty!

26.04.2014 13:55 -

Rap- ja hiphop-artisti Signmark julkaisee kolmannen studioalbuminsa Silent Shout 2. toukokuuta.

Albumi julkaistaan samanaikaisesti Kiinassa kiinankielisellä artistinimellä Mò Hǎn. Signmark esiintyy lisäksi Kiinassa Strawberry Music Festivaalilla Xi’anissa 17.5. ja Schenzhenissä 18.5.

Suomessa räppäri esiintyy seuraavan kerran Tavastia Klubilla levynjulkaisukonsertissa 7.toukokuuta, jolloin lavalle kiipeävät Signmarkin kanssa muun muassa Adam Tensta, Chike Ohanwe, Brandon Bauer ja Gary Revel Jr.

Silent Shout -levy sisältää CD:n lisäksi DVD:n, jolla on musiikkivideo jokaisesta kappaleesta. Signmark esiintyy jokaisella näistä videoista viittovana räppärinä. Hän viittoo osan uuden levyn kappaleista kansainvälisellä viittomakielellä, osan etelä-kiinalaisella viittomakielellä sekä yhden amerikkalaisella viittomakielellä.

Levy sisältää videoiden lisäksi yhdeksän perinteistä audiokappaletta, joilla esiintyvät featuring-artisteina Saara Aalto, Brandon Bauer, Heini Ikonen, Osmo Ikonen, Helena Juntunen, Katea Max, Marcel Moore, Chike Ohanwe, Gary Revel Jr., Adam Tensta, Mitra Vasara ja Laura Voutilainen. Signmark itse laulaa ääneen yhdellä levyn kappaleella.

Silent Shout -levy julkaistaan myös digitaalisessa audio/video-formaatissa niin, että kyseiseen formaattiin sisältyvät sekä videot että perinteiset audiokappaleet.



Levyn ensimmäisellä  singlellä Fighting fiittaavat Chike Ohanwe ja Katea Max. Singlen videolla viittovat muun muassa presidentti Tarja Halonen, kehitysministeri Pekka Haavisto, Sami Hedberg, Paleface, Sanna Kiiski, Nicke Lignell, Eppu Salminen ja Jani Toivola.

Lisäksi videolla viittovat vastikään YK:n ihmisoikeuspalkinnolla palkittu Liisa Kauppinen, Suomen Kuurojen Liiton toiminnanjohtaja Markku Jokinen, Kulttuuria kaikille -organisaation toiminnanjohtaja Rita Paqvalen, tv-tähti Sampo Marjomaa, muusikot Chike Ohanwe ja Katea Max sekä monta aikuista ja nuorta yhteiskunnan eri osa-alueilta. 

Levyn on tuottanut Joel Attila, joka tunnetaan mm. Palefacen Helsinki Shangri-La ja Maan Tapa -levyjen tuottajana ja säveltäjänä. Hän on myös äänittänyt ja miksannut kaikki uutuuslevyn kappaleet sekä  säveltänyt ne yhdessä eri säveltäjien kanssa yhtä biisiä lukuunottamatta.

– Mietimme yhdessä Joelin sitä, miksi musiikkia ylipäätänsä tehdään. Mitkä ovat tärkeimmät instrumentit? Minulle niitä ovat bassot ja värinät. Kuulen lisäksi joitakin melodioita. Pyrimme ottamaan mukaan ne melodiat, jotka kuulen. Pyrimme myös välttämään minulle häiritseviä melodioita. Mietimme myös, mitkä melodiat ja rytmit tulevat vaikuttamaan viittomiin ja päinvastoin. Tämä on ollut erittäin mielenkiintoinen lähestymistapa, Signmark kertoo levystään.

Signmark on oikealta nimeltään Marko Vuoriheimo. Hänen ensimmäinen, vuonna 2006 julkaistu CD/DVD-levynsä Signmark on maailman ensimmäinen viittomakielinen hiphop-DVD.

Signmarkin ensimmäinen ulkomaankeikka oli Pariisin La Loco/Moulin Rouge -yökerhossa vuonna 2006. Tämän jälkeen hän on esiintynyt kaikkiaan 38 maassa. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja viittomakielen luokanopettaja. 

Räppärin äidinkieli on suomalainen viittomakieli, minkä lisäksi hän puhuu suomea ja amerikkalaista viittomakieltä (American Sign Language, ASL).

Kilpailut

Uusimmat