Samuli Putro paljasti erikoisen keikkakokemuksensa!

09.04.2014 22:03 -

Sympaattinen Samuli Putro vieraili Nova Stagella maanantaina 7.4. Radio Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänänen jututti keikkakonkaria kappaleiden välissä.

Zen Cafésta alun perin tuttu muusikko-lauluntekijä Samuli Putro keskittyy nykyisin soolouraansa. Taitekohdassa -levy ilmestyi viime helmikuussa ja albumin kappale Kuka tahansa kelpaa on soinut Radio Novankin soittolistalla. Suomen kovimmaksi rock-yhtyeeksi bändiään tituleeraava Putro kirjoittaa kappaleidensa sanat itse. Hänellä on ainutlaatuinen tapa ujuttaa kappaleisiin näkökulmia, joita monet artistit eivät ole edes ajatelleet. Lahjakas lauluntekijä kertoo, ettei ole olemassa aihetta, josta hän ei osaisi kirjoittaa.

- Useimmin tulee vastaan tilanne, että on alkanut kirjoittamaan (biisin sanoja) ja sitten puolessavälissä huomaan, etten tiedä, mistä mä kirjoitan. Sitten vielä maalin päästyäni en ymmärrä, mistä mä tulin ja minne mä päädyin.

Samulin omin ja sarkastisin sanoin rock on seksikästä, vauhdikasta ja vaarallista, ja rokkareilla mimmejä, autoja ja viinaa riittää. Rock-keikoilla ei siis koheltamisilta vältytä. Tilanne tämänhetkisessä bändissä on kuitenkin hallittua kaaosta.

- Kun yhdeltä tippuu pallo, toinen ottaa sen kiinni ennen kuin se tippuu maahan. Jos se ei ole pallo, se on maljakko. Särkymisiä on tapahtunut, mutta sitten me otetaan rikkalapiot ja siivotaan jäljet, mennään kotiin ja nauretaan matkalla pankkiin, Putro naurahtaa.

Salakeikka Provinssirockissa

Samulit päätyivät muistelemaan Samuli Putron uran alkuhetkiä. Zen Café -yhtye perustettiin 90-luvun alussa, ja lopullinen läpimurto tapahtui vuosikymmenen lopussa. Muusikko muistaa läpimurron empimättä.

- Se oli Ilosaarirockin pieni teltta kesällä -99, kaksi kuukautta ennen Ua ua-levyn julkistamista. Me soitettiin julkaisemattomia kappaleita. Se oli se hetki. Ja sitten se, että tuhatpäinen yleisö lähti mukaan himoiten sitä, että me tehtäisiin sitä, mitä me juuri teimme, Putro muistelee.

Samuli Putro kertoi myös erikoisesta keikkakokemuksestaan. Laulaja keikkaili salanimellä Provinssirockissa Seinäjoella - tosin festivaalijärjestäjän toiveesta. Tokio Night Mate -nimellä keikan heittänyt Putro haastatteli itse itseään Provinssirockin lehteen. Hollantilainen ja druidistista laululiikettä edustava artisti meni yleisölle täydestä.

 - Sillä yllättäen oli hirveen paljon samankaltaisia kappaleita kuin Zen Cafélla. Sillä oli esimerkiksi The House -niminen biisi ja yllättäen The Yard Without the Sprikler. Kukaan ei tajunnut, Putro muistelee onnistunutta salakeikkaa.

Kilpailut

Uusimmat