Jessica Wolff tarttui rohkeasti Yön klassikkoon

28.03.2014 07:30 -

Miltä kuulostaa Rakkaus on lumivalkoinen modernin naisartistin esittämänä? Katso tuore video!

Yön tuotanto kuuluu suomirockin kivijalkoihin. Nuori suomalaislaulajatar Jessica Wolff on päivittänyt rakastetun klassikon urbaaniksi teokseksi, tähän päivään tiukasti tarttuvaksi.

Kun kappaleen alkuperäisversion sisältänyt Yön samanniminen albumi julkaistiin vuonna 2003, se nousi heti Suomen viralliselle albumilistalle ja myi viidessä päivässä kultaa.

– Viime vuonna debyyttialbumini Renegade oli juuri saapumassa tehtaalta, kun keskustelimme silloisen tiimini kanssa tulevista ideoista. Jussi Hakulinen (Yön entinen laulaja ja kosketinsoittaja) oli yksi, johon oltiin yhteydessä, ja jostain syntyi idea tehdä cover Rakkaus on lumivalkoinen -biisistä, mutta englanniksi, valottaa nainen version syntyä.

– Biisistä on jo aiemmin tehty englanninkielinen versio, Jay Lewisin tekstein, mutta vain kaksi säkeistöä. Jay halusi tehdä mua varten vielä kolmannen säkeistön, eli sitä ole aiemmin esitetty julkisesti.

Juuret ohjasivat biisivalintaan

Vaikka mun musiikki on pop-rockia, musiikilliset juuret löytyvät klassisesta musiikista ja olen aikaisemmin laulanut paljon balladeja. Oli siis luontevaa, että tämä kaunis kappale alkoi heti kiinnostaa, kertoo Wolff.

– Oman version tekeminen oli sinänsä haastavaa, koska alkuperäinen on niin vahva ja hyvin tehty, pikkuhiljaa oma näkökulma kuitenkin löytyi ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, iloitsee Wolff.

Uuden tulkinnan löytymiseen siivitti naisen vahva muusikkotausta: Wolff aloitti klassisen musiikin laulamisen 12-vuotiaana, ja skaala venyi balladeista italialaisiin aarioihin ja musikaaleihin. Mukaan tuli myös teatteri ja alan opinnot, joita ei tosin saatu päätökseen. Nainen tekee kuitenkin edelleen stuntteja ja näyttelee erilaisissa projekteissa, viimeisimpänä Jukka Pojan videoissa. Menevän naisen liikkeitä pääsee seuraamaan artistin omassa blogissa.

Jessica Wolff esittää tulkintansa Rakkaus on lumivalkoinen kappaleesta perjantaina 28. maaliskuuta Tartu Mikkiin  -ohjelmassa YLE2:lla klo 21.00.

Kappaletta puidaan Radio Novan Teho-osastossa musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen ja musiikkipäällikkö Mikko Harjunpään toimesta sunnuntaina 30. maaliskuuta klo 15-18.

Kilpailut

Uusimmat