Shakira työsti uutuuslevyään hartaudella: Tein tätä kaksi ja puoli vuotta!

25.03.2014 12:30 -

Juuri uuden albuminsa julkaissut Shakira kertoi Barcelonassa juhlituissa levynjulkaisubileissä työstäneensä tuoretta pitkäsoittoaan pitkään ja hartaudella.

Radio Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänänen oli ainoana suomalaismedian edustajana juhlistamassa Shakiran uuden levyn julkaisua Barcelonassa viime torstaina.

<cms katsomo 326221 />

Uusi, laulajan omaa nimeä kantava albumi on Shakiran kymmenes pitkäsoitto ja tähti paljasti juhlissa, ettei kyseessä ollut aivan simppeli projekti.

- Minua jännittää ja hermostuttaa esitellä tätä levyä nyt ihmisille. Kyseessä on levy, johon olen käyttänyt paljon aikaa ja olen viettänyt tämän tiimoilta unettomia öitä. Yhteensä tein albumia kaksi ja puoli vuotta.

Albumia oli työstämässä Shakiran kanssa aimo liuta tuottajia aina popguru Max Martinista DJ-tuottajasuuruus Skrillexiin. Tähti kertookin levyn musiikillisen linjan hakeneen muotoaan useaan otteeseen.

- Teimme paljon kappaleita ja pähkäilimme mihin suuntaan menisimme. Loppupeleissä jouduimme myös jättämään monia biisejä pois. Päätin antaa levylle oman nimeni, sillä albumilta voi kuulla eri puoliani. Tällä levyllä ei ole teemaa, vaan kyseessä on kokonaisuus, jossa on kuultavissa monia eri genrejä.

Albumilta löytyvässä 23-kappaleessa kuullaan myös varsin nuorta taustalaulajaa, biisille kun oman osuutensa on äänittänyt myös Shakiran 1-vuotias Milan-poika.

- Joo! Hän todellakin on mukana levyllä ja kenties kaikkien aikojen nuorin taustalaulaja. Itse asiassa Milanin päätyminen levylle oli luontevaa. Milan tuli aina studioon äänityspäivän lopuksi pyörimään ja tervehtimään muusikoita ja eräänä päivänä olin äänittämässä 23-kappaleen viimeistä osaa. Otin hänet syliini, laitoin hänen korvilleen kuulokkeet, hän kuunteli tarkkaan miten lauloin ja pääsi itse lopuksi ääneen.

-  Se oli todella tunteellinen hetki ja on luontevaa, että hän on mukana juuri tuossa biisissä, sillä se kertoo hänen isästään.

Katso alta uusi Empire-musiikkivideo:

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat