Päivälleen 40 vuotta sitten Alice Cooper ensimmäistä kertaa Suomessa – tästä syystä mies puhkesi lentokentällä itkuun

11.03.2014 20:46 -

Tasan 40 vuotta sitten kauhurokkari Alice Cooper saapui ensimmäistä kertaa visiitille Suomeen. Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuessaan mies herkistyi kyyneliin.

Alice Cooper saapui 11. maaliskuuta vuonna 1974 ensimmäistä kertaa uransa aikana Suomeen. Mies ei kuitenkaan saapunut tänne konsertoimaan, vaan Helsinkiin suuntautunut lyhyt visiitti oli osa laajempaa promootiokiertuetta, jonka puitteissa Cooper lenteli ristiin rastiin Eurooppaa.

Aikalaistarinoiden mukaan Amsterdamista Helsinkiin saapunutta rokkaria oli lentokentällä vastaanottamassa lauma Alice Cooper –paitoihin sonnustaneita mallityttöjä, jotka nähdessään ilmeisen herkässä mielentilassa ollut tähti purskahti itkuun.

Laulajaa haastateltiin visiitin tiimoilta myös YLE:n Iltatähti-ohjelmaan ja Lahden Erikoisolutta rennosti juttutuokion lomassa särpinyt Cooper kertoi matkan päätarkoitukseksi vielä kesken olleen Hard Hearted Alice –nimisen konserttielokuvan mainostamisen – joskin leffan julkaisuun mennessä se oli saanut uudeksi nimekseen Good To See You Again Alice Cooper.

- Se elokuva kertoo Alicesta, mutta minä en ole Alice-roolissa koko ajan, se olisi liian vaarallista, kertoi tähti toimittaja Matti Poijärven ihmeteltyä, miten pahamaineinen laulaja oli siviilissä niin leppoisen oloinen.

Cooper painottikin, että hurjasta maineestaan huolimatta hän oli todellisuudessa mukava tyyppi ja verisestä lavashow’sta huolimatta hän teki puhdasta viihdettä.

- En ota mitään vakavasti. En halua, että kukaan saarnaa minulle, joten en halua saarnata kellekään.

Koko haastattelun pääset katsomaan YLEn sivuilta.

Sittemmin Alice Cooper on nähty Suomessa useaan otteeseen. Edellisen kerran mies yhtyeineen konsertoi täällä vuonna 2011 Helsingin Olympistadionilla Iron Maidenin lämppärinä.

(Radio Nova, YLE)

Kilpailut

Uusimmat