Ohjelma floppasi: X Factor USA lopetetaan - muistatko yhtään voittajaa?

08.02.2014 21:30 -

Yhdysvaltoihin kovalla tohinalla tuotu brittiläinen menestysformaatti X Factor USA lopetetaan. Asian on varmistanut televisioyhtiö Fox. Tämä tietää ohjelmaa luotsanneelle Simon Cowellille potkuja ja samalla katoamista amerikkalaisista tv-ruuduista toistaiseksi.

Tieto ohjelman lopettamisesta tuli vain tunteja sen jälkeen, kun Simon oli ilmoittanut jatkavansa ohjelman parissa sen neljännellä tuotantokaudella. Toisin kävi. 

Simon satsasi paljon X Factor USA -ohjelmaansa, jonka takia jättäytyi pois Amerikan Idol- ja X Factor UK -ohjelmien tuomaroinneista. Kaikki ei mennyt kuitenkaan nappiin. 

Syitä ohjelman lopettamiseen on monia. Se ei koskaan tavoittanut sille asetettuja katselulukuja. Kilpailevat kykyohjelmat American Idol ja Voice voittivat amerikkalaisen yleisön puolelleen selvästi. Tämän lisäksi tärkein jäi uupumaan. Ohjelmasta ei noussut yhtään isoa nimeä musiikkimaailmaan mittavista panostuksista huolimatta.



Toisin on käynyt X Factor UK-kisassa, josta maailmalle ovat ponnistaneet muun muassa Leona Lewis, One Direction, Cher Lloyd, Olly Murs, JLS ja Alexandra Burke. 

Lopettamispäätösten jälkeen Cowell on ilmoittanut palaavansa tuomaroimaan takaisin Britteihin X Factorin pariin. Hän aloittaa pestissään jo lähiaikoina.

Ohessa kaikkien X Factor USA -kisan voittaneiden taidonnäytteet:

Melanie Amaro 2011



Tate Stevens 2012



Alex & Sierra 2013



(Radio Nova, US Magazine, Wikipedia, Youtube)

Kilpailut

Uusimmat