Kotimaiset huippuartistit levyttivät Eppujen suurimmat hitit - he ovat mukana

01.02.2014 18:35 -

Maaliskuussa julkaistava Eput rautaa –kokoelmalevy kokoaa maamme eturivin artisteja tulkitsemaan Eppu Normaalin kappaleita.

Levyllä kuullaan muun muassa Pariisin Kevät, Mokoma, Viikate ja Reijo Taipale. Kokoelman kappaleista Irinan tulkinta Hipit rautaa julkaistaan digitaalisesti 7. helmikuuta.

- Laajasta tuotannosta oli hankalaa lähteä valitsemaan yhtä kappaletta. Hipit rautaa on ajankohtainen ja tekstimaailmaltaan erilainen omaan tuotantoon nähden. Eppujen sovitus kappaleesta on hyvin polveileva, se teki kokonaisuudesta minun korvissani mielenkiintoisen. Pieni muistutus nykypäivän hippiaatteiden hyvyydestä ei ole koskaan pahasta, Irina kertoo.

- Kappaleemme (Kaikki häipyy, on vain nyt) päätyi käsittelyymme hienon ja merkityksellisen tekstinsä takia. Lisäksi kappaleessa oli jo valmiiksi sisäänrakennettuna metallimusiikiksi hienosti taipuva muoto ja tunnelma, Kuisma Aalto Mokomasta jatkaa.

Levyllä on mukana myös Haloo Helsinki!

- Haluttiin levyttää tämä lähiötarina (Puhtoinen lähiöni) 80-luvun Suomesta. Mikko Saarelan oivaltava, runomittaan riimitetty teksti säväyttää edelleen 2010-luvullakin. Meidän sovitus puolestaan runnottiin Eppujen alkupään punk-aikakautta kunnioittavaksi versioksi, toki pienin "stoner-rock" maustein koristellen. Olemme soittaneet biisiä syksyn 2013 keikoilla ja se on saanut riemukkaan vastaanoton osakseen, varsinkin varttuneempien kuulijoiden keskuudessa, Haloo Helsinki! riemuitsee.

Eput rautaa julkaistaan 7. maaliskuuta.

Biisilista:

1. Irina: Hipit rautaa                  

2. Viikate: Kitara, taivas ja tähdet

3. Paleface: Murheellisten laulujen maa      

4. Haloo Helsinki!: Puhtoinen lähiöni

5. Pää Kii: Mekin tehtiin rakkautta                  

6. Lassi Valtonen: Baarikärpänen
7. Reijo Taipale: Voi kuinka me sinua kaivataan

8. Club For Five: Joka päivä ja joka ikinen yö                            

9. Antti Kleemola: Vihreän joen rannalla (kauan sitten)

10. Kotiteollisuus: Valkoinen kupla

11. Mokoma: Kaikki häipyy, on vain nyt

12. Aero: Afrikka, sarvikuonojen maa

13. Egotrippi: Lautturi

14. Pariisin Kevät: Pimeyden tango

Kilpailut

Uusimmat