Yllättävä tangolevy: "Manifesti kansanterveydellemme tärkeän kulttuuri-ilmiön puolesta"

29.01.2014 23:50 - - Luettu 1 983 kertaa

Persoonallinen laulaja-lauluntekijä Yona julkaisee tangolevyn Tango à la Yona 21. helmikuuta. Levyn ensimmäinen single on jazz-henkinen tangoklassikko En enää vaieta mä voi.

Seinäjoen Tangomarkkinoilla viime vuonna toiseksi sijoittunut Yona tarjoilee uudella levyllään ikivihreitä tangoklassikoita uusin, raikkain tulkinnoin. Tämän lisäksi albumilla kuullaan muun muassa Yonan säveltämä ja sanoittama kappale Syyssävelmä

Levyllä vierailee hallitseva tangokuningas Kyösti Mäkimattila, joka duetoi Yonan kanssa levyn avauskappaleella Soi maininki hiljainen. Levyllä kuullaan myös sisarukset Aili, Heini ja Tuuli Ikonen. 

Tango à la Yona on vain pieni välähdys kaikesta siitä, mitä sain oppia tangon maailmasta kesällä 2013. Tango antaa arktisille, ujoille Pohjolan sydämille luvan painautua lähelle toista. Suurin syy levyn tekemiseen lienee toive siitä, että tämä erikoinen, eksoottinen ja uniikki ilmiömme löytäisi jälleen uusia kuulijoita ja esitystapoja. Vaikka levyllä ei kuullakaan paljoa perinteistä lavatanssi-iskelmää, on se kuitenkin manifesti myös tämän kansanterveydellemme tärkeän kulttuuri-ilmiön puolesta, Yona pohtii levyään.

Yonalla on levynjulkaisukeikka Tavastiaklubilla Helsingissä keskiviikkona 19.2.2014.Kappalelista

Soi maininki hiljainen
Ilon kyyneleet
Tulppaanisi 
En enää vaieta mä voi 
Syyssävelmä 
Vain lunta kaikkialla
Sen teen
Sulle silmäni annan
Tumma on yö

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat