Kehuttu agenttidraama Americans käynnistyy MTV3:lla helmikuussa

25.01.2014 17:30 -

Millaista on elämä Yhdysvalloissa KGB:n agenttina 1980-luvulla, keskellä kiivainta kylmää sotaa? Entisen agentin kokemuksiin perustuva sarja kääntää kivuliaitakin kiviä USA:n lähihistoriasta.

Kehuttu sarja alkaa alkaa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa 9. helmikuuta.

Yhdysvaltoihin soluttautuneina neuvostoagentteina nähdään Keri Russell ja Matthew Rhys.
 
Americans on entisen CIA-työntekijän Joe Weisbergin kehuttu näkemys siitä, millaista oli olla Yhdysvaltojen kansalaiseksi naamioitunut neuvostoagentti 1980-luvulla.

Sarjan pääosassa on Washington D.C.:n lähiössä asusteleva Jenningsien perhe. Äiti Elizabeth (Felicitystä tuttu Keri Russell) ja isä Philip (Perhesiteiden Matthew Rhys) pyörittävät menestyksekästä matkatoimistoa – tai niin kaikki luulevat, mukaan lukien avioparin kouluikäiset lapset Paige (Holly Taylor) ja Henry (Keidrich Sellati). Todellisuudessa tämä Neuvostoliitossa syntynyt pariskunta työskentelee vakoojina KGB:lle.

Amerikkalaissarja sijoittuu 1980-luvun alkuun, jolloin Ronald Reagan on valittu Yhdysvaltojen presidentiksi. Kiihkeä antikommunisti puhui Neuvostoliitosta pahan valtakuntana.

Jenningsien pakkoavioliiton kulissit kiristyvät, kun Neuvostoliittoa ylitse kaiken rakastava Elizabeth haluaa pysyä isänmaallensa uskollisena viimeiseen saakka, kun taas Philip alkaa pohtia, olisiko amerikkalaisen unelman tavoittelu sittenkin fiksumpaa. Oli miten oli, salaiset tehtävät on hoidettava ja perhe-elämän kulissit pidettävä kasassa, jotta totuus ei paljastu lapsille tai FBI:lle.
 
Käsikirjoittajan omat kokemukset päätyivät sarjaan
 
Joe Weisbergia pyydettiin käsikirjoittamaan sarja, kun vuonna 2010 Yhdysvalloissa paljastui suuren mediakohun saattelemana, että maassa asui 10 venäläisvakoojaa, jotka passitettiin kotimaahansa.

Weisberg itse työskenteli CIA:ssa 1990-luvun alussa. Hän halusi sarjassa keskittyä etenkin siihen, millaista on yhdistää perhe-elämä ja salainen vakoojastatus.

– Minulla on paljon tietoa siitä, millaisia ihmisiä vakoojat ovat ja millaista elämää he elävät. Oli todella mielenkiintoista seurata vierestä, kun CIA-agentit joutuivat kasvattamaan lapsensa valheessa, sillä eivät he voineet kertoa lapsilleen, mitä oikeasti tekivät. Se inspiroi minut kertomaan koko perheen tarinan eikä vain yksittäisen agentin, Weisberg sanoo.

Ensimmäinen kausi keräsi USA:ssa yli 4 miljoonaa katsojaa

Sarjan päänäyttelijöiden Russellin ja Rhysin kemiaa on kehuttu vuolaasti, Americansia on tituleerattu vuoden 2013 parhaimmaksi sarjaksi ja menestyneen Isänmaan puolesta -sarjan veroiseksi.

Americans ei ole ollut vain arvostelumenestys, vaan se on myös löytänyt katsojansa. FX-kaapelikanavalla esitetyn sarjan ensimmäisen tuotantokauden avausjakso oli kanavan kaikkien aikojen katsotuin uutuussarja. Keskikatsojamäärä sarjan ensimmäisellä kaudella oli noin 4,3 miljoonaa. Sarjasta on jo tekeillä toinen tuotantokausi.

Americansin ensimmäinen, poikkeuksellisesti puolitoistatuntinen jakso esitetään MTV3:lla ja Katsomossa sunnuntaina 9.2. klo 22.35.

(Radio Nova, MTV)

 

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat